Nieuwe verbintenis met Alphense Boys als Academy Partner

Nieuwe verbintenis met Alphense Boys als Academy Partner

Alphense Boys blijft ook de komende drie seizoenen als Academy Partner aan Feyenoord verbonden. Hoofd jeugdopleiding Richard Grootscholten, manager Academy Raymond van Meenen en coördinator Academy Partners Remco Heerkens tekenden hiertoe donderdag een nieuwe verbintenis met de club uit Alphen aan den Rijn, waarvan het eerste elftal dit seizoen promotie naar de Hoofdklasse afdwong.

Feyenoord deelt op regelmatige basis haar kennis op het gebied van het opleiden van jeugdige voetballers met de inmiddels twaalf verenigingen die zich die Academy Partner mogen noemen. Alphense Boys verspreidt op haar beurt de opgedane kennis onder zes amateurverenigingen in de regio.

‘Wij stimuleren onze Academy Partners ook om dat te doen,’ zegt Heerkens. ‘Alphense Boys is daar al heel ver mee, wat voor ons een van de redenen is dat we blij zijn om de samenwerking te verlengen. Alphense Boys is zowel in opleiding als organisatorisch van hoog niveau.’

Ook Paul Bahlmann, hoofd opleiding van Alphense Boys, is blij met de verlenging van de verbintenis met Feyenoord. ‘De afgelopen drie jaar hebben we een heel warm gevoel gekregen bij de samenwerking,’ zegt Bahlmann. ‘Feyenoord ziet ons echt als een collega-vereniging en biedt ons via heel gevarieerde bijeenkomsten veel bruikbare kennis en kunde aan. We proberen elkaar aan alle kanten te versterken.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties