Feyenoord Academy geopend in Egypte

Feyenoord Academy geopend in Egypte

Gisteren werd de eerste Feyenoord Academy in Egypte geopend. Gido Vader, Feyenoords manager internationale relaties, vindt Egypte het ideale land om de naamsbekendheid van Feyenoord nog verder te vergroten. "Ten eerste is Egypte een groot land, er is dus een enorme markt. Ten tweede is er een gebrek aan kennis. Er is dus veel vraag naar, daarin kunnen wij voorzien."

Vader was onder de indruk van de media in Egypte, zo vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Voor ons nuchtere Nederlanders was het een hele happening. In een prachtige zaal in een hotel in Caïro zat de halve Egyptische selectie en veel notabelen uit het Egyptische voetbal." Ook oud-Feyenoorders Sherif Ekramy, Haytham Farouk en Hossam Ghaly ontbraken niet in het publiek.

De werkwijze op de Feyenoord Acadamy in Egypte zal niet verschillen van de werkwijze in Nederland. "Wij hebben een bepaalde aanpak van kinderen in Nederland. Dat verschilt sterk met de traditionele manier hier. Dat willen wij een beetje bijbrengen. We zullen regelmatig invliegen om de coaches bij te scholen en te begeleiden." Verschillende Egyptische coaches zijn afgelopen week met Vader op een trainingskamp geweest, zij beginnen per 1 juli aan hun taken op de Feyenoord Academy

Er zitten genoeg voordelen aan het openen van de Academy. "Uiteraard een vergoeding en een groot netwerk. Maar mocht er een groot talent tussen zitten, schromen wij niet om hem naar Nederland te halen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties