Rutten: ''Qua type spel past hij in de Bundesliga''

Rutten: ''Qua type spel past hij in de Bundesliga''

Rick Karsdorp wordt deze zomer veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar het buitenland. De Italiaanse media linken de vleugelverdediger van Feyenoord aan AS Roma en Inter. Terwijl Bayern München afgelopen seizoen meerdere malen op de tribune zat om Karsdorp te bekijken.

Fred Rutten liet Karsdorp debuteren in het eerste van Feyenoord. De oud-trainer verwacht een grote toekomst voor de 22-jarige verdediger. "Als hij in zijn ritme blijft, zal hij ook de rechtsback van het Nederlands elftal blijven. Qua type spel past hij in de Bundesliga, het zou me niet verbazen als er een grote club gaat komen voor hem," zegt Rutten in gesprek met ELFVoetbal.nl.

De oefenmeester ziet nog regelmatig aan zijn spel dat Karsdorp in de jeugd een middenvelder is geweest. ''Als hij ten aanval trekt, heeft hij weleens de neiging om naar de as van het veld te lopen. Ik heb hem in de A'tjes op die positie gezien, maar toen werd hij helemaal niet uitgedaagd. Hij kon het allemaal aan in een versnelling lager. Het ging veel te makkelijk, en dat zorgde voor een bepaalde luiheid in zijn spel. Heel menselijk. Hij was veel te goed voor het team waar hij toen in speelde."

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties