Van Geel: ''Dan komt er toch een stukje ego boven''

Van Geel: ''Dan komt er toch een stukje ego boven''

De positie van technisch directeur Martin van Geel stond twee seizoenen terug hevig ter discussie. Maar de bekerwinst maakte uiteindelijk veel goed. De beleidsbepaler ging niet onderdoor aan de kritiek, maar fijn was het zeker niet.

''Natuurlijk raakte me de discussie over mijn positie. Dan komt er toch een stukje ego boven. Bovendien mocht het niet te lang duren, want dan verlies je aan autoriteit'', zegt Van Geel vandaag in een uitgebreid interview met het Brabants Dagblad.

Het resultaat is inmiddels bekend: de landstitel. ''We konden het ons vorige zomer voor het eerst permitteren om geen spelers te verkopen. Er was continuïteit. Kuyt speelde vervolgens een grote rol in het vertrouwen geven aan de groep. Dat leidde tot dit ongelooflijk mooie resultaat."

De begroting voor het komende seizoen heeft alle aandacht. ''Elke afdeling heeft zijn jaarplan. Dan is het schaven, ook al hebben we een seizoen met zo'n vijf tot zes miljoen euro winst achter de rug. Daar moeten de premies voor de kwalificatie voor de Champions League dan nog af. De inkomsten daaruit zijn pas voor het komende seizoen."

Na de opleving van de club onder Ronald Koeman is het verwachtingspatroon snel gestegen. ''De mensen wilden niet meer horen dat we qua budget zo ver achter liepen op Ajax en PSV. Maar structureel bepaalt de hoogte van het budget uiteindelijk toch waar je eindigt. We liggen met onze omzet nog steeds mijlenver op PSV en Ajax achter.''

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties