Hertog: ''Feyenoord is mijn club, dat zal niet veranderen''

Hertog: ''Feyenoord is mijn club, dat zal niet veranderen''

Damien Hertog vertrekt deze zomer uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De 42-jarige Rotterdammer wordt assistent van Mario Been bij Apoel Nicosia op Cyprus. De afgelopen zeven jaar was Hertog als jeugdtrainer van Feyenoord O19 en als hoofd van de jeugdopleiding actief bij Feyenoord.

“Ik heb zelf als speler de jeugdopleiding doorlopen en mocht daar zeven jaar geleden terugkomen”, vertelt Hertog tegenover RTV Rijnmond. “Destijds werd ik door Stanley Brard teruggehaald naar de opleiding. Ik heb veel mooi werk mogen verrichten. Van het trainerschap bij O19 tot hoofd jeugdopleiding tot analyses voor het eerste elftal. Ik heb veel fijne collega’s mogen ontmoeten en altijd prettig gewerkt.”

“Het was een hele mooie periode en ik haalde voornamelijk voldoening uit de jeugdspelers die doorbraken bij het eerste elftal”, vervolgt hij. “Dat zijn veel spelers geweest, zoals Rick Karsdorp, Terence Kongolo, Sven van Beek en Tonny Vilhena. Dat geeft voldoening en maakt mij trots. Het maakte het ook moeilijk om te vertrekken. Feyenoord is mijn club en dat zal ook niet veranderen.”

“Het is een ambitie om ooit hoofdtrainer te worden. Vandaar ook de overweging om nu een vervolgstap te maken”, zegt hij. “Wil je als hoofdtainer gaan werken, dan moet je naast het trainen van een jeugdteam ook de dynamiek van een eerste elftal meemaken. Ik denk dat ik aan Mario een hele goede leermeester heb.” Het is nog niet bekend wie Hertog opvolgt als trainer van Feyenoord O19.

Lees meer over
Sven van Beek Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties