Kongolo: ''Ben eraan gewend om als linksback te spelen''

Kongolo: ''Ben eraan gewend om als linksback te spelen''

Terence Kongolo kroonde zich eind mei met Feyenoord tot kampioen van Nederland. De verdediger was dit seizoen een van de sterkhouders binnen het team van de Rotterdamse club. Toch ontbrak de 23-jarige Kongolo in de selectie van het Nederlands elftal.

“Het gaat goed met mij, ik ben weer fit”, zegt de verdediger. “Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Heracles Almelo, schoot het erin in mijn lies. Het is nu alweer over, maar Feyenoord had me daardoor wel afgemeld voor het Nederlands elftal. Natuurlijk houd ik wel mijn teamgenoten bij Oranje in de gaten, ze doen het goed.”

“Ik denk dat ik er dit seizoen meer uit had kunnen halen”, vervolgt Kongolo, die dit seizoen 23 competitiewedstrijden speelde waarin hij één keer scoorde, in het Ziggo Sport-programma Peptalk. “Ik ben een paar keer geblesseerd geweest. Ik moet gewoon een heel seizoen kunnen spelen, maar we zijn kampioen geworden en daar gaat het uiteindelijk om.”

De verdediger richtte zich dit seizoen op de positie van linksback, in plaats van in het centrum van de verdediging. “Tuurlijk, voor de trainer is het makkelijk dat ik op twee posities kan spelen. Ik vind het leuk en ben er aan gewend. In het begin was het moeilijk, maar als linksback sta je vaker één-op-één en daar word je als verdediger alleen maar sterker van. Ook in aanvallend opzicht, want je kan vaak opkomen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties