''Kritiek op Eric kwam vooral van schreeuwende minderheid''

''Kritiek op Eric kwam vooral van schreeuwende minderheid''

Eric Gudde kondigde vrijdagmiddag zijn vertrek als algemeen directeur van Feyenoord aan. De 62-jarige Schiedammer zet op 30 november 2017 een punt achter zijn werkzaamheden bij de club. Gudde was tien jaar werkzaam bij de Rotterdamse club, waarin hij ook veel kritiek kreeg. Volgens Ruud van Os, chef sport van RTV Rijnmond, was die kritiek niet altijd terecht.

“Er is heel veel kritiek op hem geweest, maar het is de vraag of die kritiek van een grote groep supporters kwam”, zegt Van Os op de lokale omroep. “Ik denk dat dat wel meeviel. Het is vooral de schreeuwende minderheid geweest, die echt heel ver is gegaan in de kritiek op Gudde en andere leden van de directie van Feyenoord.”

“Die kritiek is zelfs door sommige mensen doorgevoerd tot in de persoonlijke sfeer, in de vorm van bedreigingen. Tijdens het kampioensfeest sprak ik daar met hem over en de tranen stonden in zijn ogen. Dat heeft hem diep geraakt, dat je in je privésfeer wordt benaderd door je werk bij een voetbalclub. Dat gaat niet in je koude kleren zitten”, aldus Van Os over Gudde, die in 2007 werd aangesteld bij de Rotterdamse club.

“Eric heeft goed werk geleverd, maar er was ook terechte kritiek. Het proces van het nieuwe stadion en de eenwording van de club verdient geen schoonheidsprijs. Aan de andere kant: er was een schuld van veertig miljoen euro en Feyenoord is nu gezond. Sommigen zullen zeggen dat die schuld er nog is in de vorm van aandelen bij de Vrienden van Feyenoord, maar daar kan je ook over discussiëren. Ajax heeft ook aandelen uitgegeven, maar hebben zij een schuld? Nee, dat zijn aandeelhouders. Dat heeft Feyenoord nu ook.”

“Gudde is nooit een man geweest die de handen op elkaar kreeg van iedereen. Er was een schuld van veertig miljoen en sportief ging het minder. Nu gaat het financieel goed, de club won vorig jaar de beker, is nu kampioen en het nieuwe stadion komt. Er zijn tegens, maar ook veel voors. Iedereen mag zeggen wat hij vindt, maar bedreigingen zijn not done. Daarmee zal ik het altijd voor hem opnemen, want dat verdient niemand. Ook Eric Gudde niet.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties