Basisspelers Berghuis, Toornstra en Vilhena winnen met Oranje

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond in Agadir de oefeninterland tegen Marokko met 1-2 gewonnen. Het duel had een hoog Feyenoord-gehalte: aan Nederlandse zijde stonden Steven Berghuis, Jens Toornstra en Tonny Vilhena in de basis, terwijl Karim El Ahmadi aan de aftrap stond bij Marokko.

Van de vier Feyenoorders speelde alleen Vilhena de volledige wedstrijd. Berghuis maakte in de rust plaats voor Marten de Roon, terwijl Toornstra in de 72ste minuut werd vervangen door Wesley Sneijder. El Ahmadi verliet acht minuten eerder het veld.

Kort na de wissel van El Ahmadi verdubbelde Vincent Janssen de voorsprong voor Oranje, waar Quincy Promes halverwege de eerste helft de score had geopend. Mbark Boussoufa maakte kort na een rode kaart voor Matthijs de Ligt (zeventigste minuut) de aansluitingstreffer, maar dichterbij kwam Marokko niet.

Oranje speelt aanstaande zondag 4 juni opnieuw een oefeninterland, in De Kuip tegen Ivoorkust. Voor vrijdag 9 juni staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op het programma. Ook dat duel wordt in De Kuip gespeeld.

Opstelling Oranje: Zoet; Veltman, De Ligt, Hoedt, Ake; Vilhena, Toornstra; Berghuis, Promes, Memphis; Janssen.