Robertha: ''De club en ik staan open voor verhuur''

Robertha: ''De club en ik staan open voor verhuur''

Hij debuteerde in de eredivisie op 1 mei 2016 (Willem II uit, 0-1), maar daarna werd het stil rondom Feyenoord-spits Nigel Robertha (19). In maart sloot hij tijdens de interlandperiode aan bij de selectie en startte hij in de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. Daar bleef het voorlopig bij.

“Ik heb dit seizoen echt als een leermoment in mijn carrière ervaren”, vertelt Robertha aan FR12.nl. “Ik hoorde dat ik de voorbereiding mee mocht doen met het eerste elftal en raakte toen geblesseerd. Een scheur in mijn hamstring van vijftien centimeter. Het heeft ongeveer drie maanden geduurd voordat ik weer honderd procent fit was. Vanaf dat moment heb ik het weer opgepakt in Feyenoord onder 19 en daar heb ik het seizoen ook afgerond.” Robertha scoorde dit seizoen elf keer voor de jeugdploeg.

Zijn contract loopt nog een jaar door, tot 2018. “We zijn in gesprek om eventueel te verlengen en denken aan een verhuur”, vertelt de jonge spits. “Daar staan de club en ik voor open, maar ik kan nog niet met zekerheid zeggen wat het gaat worden. Ik wil het voorlopig niet over andere clubs hebben.”

Met het naderende vertrek van Eljero Elia en mogelijke mutaties in de spitsposities, ontstaan er wellicht mogelijkheden voor de aanvaller uit Dordrecht. “Over de mogelijkheden kan ik nog weinig zeggen, maar ik richt me altijd op de spitspositie. Ik wil nog niet te ver vooruitkijken. Natuurlijk wil ik een grote en belangrijke speler worden, maar ik wil nu gewoon stappen maken in mijn ontwikkeling.”

Geschreven voor Bas Dingemanse (@BasDingemanse)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties