''Ik denk dat Amrabat goed bij Feyenoord past''

''Ik denk dat Amrabat goed bij Feyenoord past''

Het gerucht dat Feyenoord vergaande interesse heeft in FC Utrecht-speler Sofyan Amrabat doet al geruime tijd de ronde. Technisch directeur Martin van Geel zou zich zelfs al officieel gemeld hebben bij de club uit de Domstad. “Ik denk dat Feyenoord goed bij Sofyan past”, zegt Ali Boussaboun, die voor zowel Feyenoord als FC Utrecht speelde.

“Het talent druipt er vanaf bij die jongen. Hij is technisch vaardig, conditioneel sterk en er zit ook een goede kop op", zegt Boussaboun, die enige tijd scoutingswerk voor de Marokkaanse voetbalbond deed, tegenover FR12.nl. "Aan het begin heeft hij bij Utrecht zelfs als rechtsback gespeeld en ook dat deed hij goed. Hij heeft zich toen knap staande gehouden."

Mocht Amrabat de selectie van Feyenoord komen versterken is hij de tweede Marokkaanse international binnen het keurkorps van Giovanni van Bronckhorst. “Hij is niet te vergelijken met Karim El Ahmadi. Sofyan is fysiek sterker en heeft meer diepgang in zijn spel, maar spelers ontwikkelen zich in de loop van hun carrière. Karim is ook niet meer te vergelijken met de middenvelder die hij was bij FC Twente. Qua spel lijkt Yassin Ayoub meer op El Ahmadi”, aldus de oud-aanvaller.

De ontwikkeling van Amrabat heeft niet alleen de aandacht getrokken van Feyenoord, zo zou er ook interesse zijn van het Engelse Watford, Belgisch kampioen Anderlecht en stuntploeg Red Bull Leipzig. “Ik ken Sofyan als een verstandige jongen, die ook veel heeft aan zijn broer Nordin. Hij is nog jong, dus een geleidelijke carrière zou goed bij hem passen. Dat heeft Nordin ook gedaan. Eerst naar de Nederlandse top en daarna pas naar het buitenland.”

Geschreven door: Frank Nagel (@Frankcos32)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties