Jeugdspeler naar Jong FC Twente: ''Geweldige tijd gehad''

Jeugdspeler naar Jong FC Twente: ''Geweldige tijd gehad''

Niklas Blesgraaf maakt komende zomer de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Jong FC Twente. De 17-jarige verdediger, die dit seizoen zijn wedstrijden speelde bij Feyenoord O18, kwam in Rotterdam niet in aanmerking voor een profcontract en koos zelf voor een vertrek uit de Feyenoord-jeugd.

“Ik heb een geweldige tijd bij Feyenoord gehad”, zegt Blesgraaf in gesprek met FR12.nl. “Ik heb er niet voor gekozen om te vertrekken omdat ik het niet meer naar mijn zin had, maar puur om sportieve redenen. In de eindgesprekken kwam naar voren dat ik volgend jaar, als tweedejaars A-junior, opnieuw in Feyenoord O18 zou spelen. Het klinkt raar, maar voor mij was dat het teken dat er geen toekomst voor mij bij de club was.”

De verdediger nam daarna zelf het besluit om zijn prille loopbaan ergens anders te vervolgen. “Dat was best een groot risico. Feyenoord moest eerst toestemming geven of ik weg zou mogen, anders moest mijn nieuwe club geld betalen. Ik wilde dat alles met Feyenoord goed geregeld zou worden, want ik wilde niet met ruzie weg. Het is zo’n fantastisch club en ze hebben altijd goed voor me gezorgd. Ik ben ontzettend blij dat Feyenoord die toestemming gaf en mij liet gaan.”

“Het was natuurlijk ook nog maar de vraag of er überhaupt een club zou komen die mij wilde hebben. Uiteindelijk waren er een aantal clubs die interesse hadden en koos ik voor FC Twente. Mijn gevoel bij de club was direct goed en dat is toch het belangrijkste”, zegt hij. “Ik sluit aan bij Jong FC Twente, een best bijzondere stap. Ik ben nog een tweedejaars A-junior, mooi dat ze mij die kans willen geven. Ik krijg nog geen contract, daar moet ik keihard voor gaan werken.”

“Het is een vast Jong-team waar we mee trainen en wedstrijden spelen in de Derde Divisie. Mooi om in die competitie te gaan spelen en mezelf te meten. Het is een hoger niveau en heel fysiek, daar word je zeker als verdediger sterker van. Het is een mooie uitdaging, maar ook spannend. Ik heb er zeker zin in. En wie weet komt er ooit nog een kans bij Feyenoord, maar ik moet eerst keihard gaan werken bij FC Twente.”

Door: Dimitri Koopman (@DimitriKoopman). Reageren? Dimitri@fr12.nl

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties