Twaalf Eredivisie-aanvoerders roepen op tot kunstgrasverbod

Twaalf Eredivisie-aanvoerders roepen op tot kunstgrasverbod

VVCS, de organisatie die de belangen van de Nederlandse beroepsvoetballer behartigt, doet namens twaalf aanvoerders uit de Eredivisie een oproep aan de KNVB en de clubs om de wedstrijden van de Eredivisie uitsluitend op natuurlijk gras te spelen.

Twaalf aanvoerders van clubs uitkomend in de Eredivisie zijn van mening dat er een verbod moet komen op kunstgras in de Eredivisie: Dirk Kuyt, Stijn Schaars, Luuk de Jong, Ron Vlaar, Willem Janssen, Sander Duits, Sergio Padt, Gregor Breinburg, Guram Kashia, Jordens Peters, Davy Klaassen en Stefan Thesker spreken hun zorg uit over met name de speltechnische en tactische gevolgen van spelen op kunstgras.

“Ik weet zeker dat met kunstgras het Nederlands voetbal verder achterop zal raken”, zegt Dirk Kuyt, aanvoerder van de kersverse kampioen van Nederland, in het manifest. “Het is niet voor niets dat in Europese competities geen enkel team op kunstgras speelt.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties