Van Hooijdonk: ''Daar zat alles van Kuyt in''

Van Hooijdonk: ''Daar zat alles van Kuyt in''

Dirk Kuyt heeft vandaag bekend gemaakt te stoppen met zijn voetbalcarrière. De aanvaller blijft wel aan de club verbonden en gaat in de toekomst Martin van Geel opvolgen. Pierre van Hooijdonk had Dirk Kuyt volgend jaar graag nog in het shirt van Feyenoord gezien, maar zag het nieuws van vandaag niet als een totale verassing.

''Als liefhebber van de sportman Dirk Kuyt had ik wel gehoopt dat hij zou doorgaan, omdat hij mede door zijn fitheid altijd iets kan teweegbrengen in een selectie,'' zegt Van Hooijdonk tegen RTV Rijnmond. ''Mijn gevoel zegt dat je zo lang als je fysiek in staat bent door moet gaan, want voetbal is het mooiste dat er is. Maar wat wil je nog meer als je in twee jaar tijd de beker wint en landskampioen wordt na een hattrick in de kampioenswedstrijd.''

Van Hooijdonk denkt dat zijn beslissing niet heeft afgehangen van zijn fysieke gesteldheid. "Dirk is een liefhebber die nog topfit is. De rol waarin hij zich volgend seizoen zou moeten schikken zal wel mee hebben gespeeld. Dat vind ik een goede reden, want Dirk moet op deze leeftijd na Feyenoord niet meer bij een andere club gaan voetballen."

Pierre van Hooijdonk en Dirk Kuyt hebben nog samen gevoetbald. Zijn mooiste moment van Kuyt is toch de 1-0 van afgelopen weekend tegen Heracles Almelo in De Kuip. ''De manier waarop hij die eerste goal maakte tegen Heracles, daar zat alles van Kuyt in. Dat is voor mij nog mooier dan de momenten waarop we samen hebben getraind en gespeeld.''

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties