Verbeek: ''Dat is de druk van het moeten''

Verbeek: ''Dat is de druk van het moeten''

Gertjan Verbeek denkt dat Feyenoord heeft geleerd van de verloren wedstrijd tegen Excelsior. De oud-trainer verwacht dat de Rotterdammers vanmiddag alsnog het kampioenschap binnenhalen. ''Dat ze het in die wedstrijd niet al beslissen, heeft te maken met mentaliteit.''

"Feyenoord staat al het hele seizoen bovenaan en is op elke positie beter dan Excelsior,'' vervolgt Verbeek in gesprek met NUSport.nl. ''Dan zit het echt in de kop, en dat heeft zijn uitwerking op de fysiek. Dat is de druk van het moeten."

Verbeek verwacht niet dat Feyenoord vandaag dezelfde fouten gaat maken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst neemt het op tegen Heracles Almelo. ''Zolang het maar één keer gebeurt, is het een incident. De spelers hebben nu de druk van een kampioenswedstrijd ervaren. Ik hoop dat ze ervan geleerd hebben.''

Feyenoord traint de gehele week al besloten, een verstandige keuze. "Daar waar je invloed hebt, moet je alles doen wat je nodig acht om met elkaar zonder afleiding toe te werken naar het hoogtepunt van het seizoen. Je moet je zo veel mogelijk afsluiten van je omgeving."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties