Lof voor Kuyt: ''Hij gaat het verschil voor Feyenoord maken''

Lof voor Kuyt: ''Hij gaat het verschil voor Feyenoord maken''

Dirk Kuyt gaat een belangrijke rol spelen in de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo. Althans, dat denkt analist Arnold Bruggink. Het boegbeeld van de Rotterdamse club lijkt de geschorste Tonny Vilhena te vervangen in de wedstrijd tegen de club uit Almelo.

"Hij is een speler die wedstrijden onder grote druk al vaker heeft gespeeld", weet Bruggink tegenover Trouw. "Ik heb het gevoel dat hij het verschil voor Feyenoord gaat maken. Hij wordt dan ook herinnerd als de man die Feyenoord kampioen heeft gemaakt. Dan heeft Kuijt na zijn terugkeer eerst de beker gewonnen en daarna de landstitel.”

Volgens de analist is het daarna ook een mooi moment voor Kuyt om een punt achter zijn loopbaan te zetten. “Dan kan hij zeggen: 'Het is gelukt. Daar ben ik voor teruggekomen. Veel succes volgend seizoen in de Champions League en dat was het.' Misschien is dat ook wel een te mooi verhaal, maar spelers als Kuyt heb je in zo'n kampioenswedstrijd nodig. Tegen Excelsior ontbrak het daaraan."

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties