Nieuw stadion dichterbij: gemeenteraad zegt 'ja' tegen FC

donderdag 11 mei 2017 20:15 197.720 keer bekeken 1.713 reacties Pro Shots

De Rotterdamse politiek heeft groen licht gegeven voor Feyenoord City. De gemeenteraad van Rotterdam stemde, na een urenlange raadsvergadering in het Stadhuis, voor de komst van het nieuwe stadion voor de club, als onderdeel van het project Feyenoord City. Als ook de volgende stappen, waaronder de financiering, geregeld worden, zou de Rotterdamse club vanaf 2022 het nieuwe stadion kunnen betreden. Met 35 stemmen voor en 10 stemmen tegen is het plan aangenomen. 

Partij van de Dieren: “Ondanks de moties die zijn aangenomen en de kleine veranderingen die gedaan zijn, zijn wij tegen deze molensteen voor Feyenoord.”

Partij van de Arbeid: “De gebiedsontwikkeling is zeer belangrijk voor ons. Als het allemaal wordt uitgevoerd, wordt dit de mooiste wijk van Rotterdam. Een soort Utopia. Wij zijn voor, maar wel teleurgesteld dat we maandag niet bij de huldiging kunnen zijn.”

CDA: “Het was een lange dag, lange weken, lange jaren. Er is veel gezegd en gesproken. Wij zijn trots op wat wij hebben neergezet. Wij stemmen volmondig voor.”

CU/SGP: “We kunnen instemmen met de gebiedsontwikkeling, maar hebben moeite met de motie over de spelers-budgetten. Met dit geld kan iets anders gedaan worden, dan wat de overheid hoort te doen. De gebiedsontwikkeling vinden wij belangrijk, daar stemmen wij voor.”

VVD: “Alle voorwaarden die wij willen zijn ingevuld. Dat stemt ons positief. We zijn op de goede weg. We gaan het proces goed bewaken vanuit de gemeenteraad. We gaan er ook van uit dat Feyenoord zondag wint.”

NiDa: “De vooruitgang van Rotterdam en Zuid is het belangrijkste. Kritische kanttekeningen hebben we geplaatst op verschillende punten. Die punten zijn vandaag ingevuld: voor.”

SP: “We stemmen over een raadsvoorstel van het college, niet over de bouw van een stadion. Daar is nog een hele weg voor te gaan. Ook in de volgende raadsperiode kan dat nog afgeblazen worden. Stadion is wel belangrijk, maar dit plan is niet beter dan het plan van een aantal jaar geleden. Daar waren we tegen, nu ook.”

GroenLinks: “Wij vinden vooral de financiering van een commerciële partij lastig. We zijn blij met de houding van het college door veel informatie te delen. Er ligt nu een ander plan. Als Feyenoord dit wil, succes. Wij willen hier niet aan meebetalen: tegen.” 

D66: “Wij stemmen verdeeld.”

Leefbaar Rotterdam: “Ook wij stemmen verdeeld.”

Laatste headlines
1713 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 514 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64219 leden - Op dit moment zijn 1 mensen actief, waarvan 72 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting