Rotterdamse gemeenteraad stemt over Feyenoord City

Rotterdamse gemeenteraad stemt over Feyenoord City

De gemeenteraad van Rotterdam neemt deze donderdag een besluit over de komst van een nieuw Feyenoord-stadion. De huidige plannen van Feyenoord City kunnen rekenen om een ruime meerderheid in de gemeenteraad. Wel stellen vrijwel alle fracties in het Rotterdamse stadhuis nog eisen aan de bouw van een voetbaltempel aan de Nieuwe Maas, onder andere op het gebied van mobiliteit en werkgelegenheid.

Er wordt al sinds 2006 gesproken over verschillende plannen voor een nieuw stadion voor de Rotterdamse club. In 2015 trok Feyenoord de stekker uit vernieuwbouw van de Kuip omdat de kosten de pan uit zouden rijzen.

In het nieuwe plan Feyenoord City gaat het niet alleen om een nieuw stadion aan de Maas, ook om een gebiedsontwikkeling en de herontwikkeling van de Kuip. De gemeente wordt nu gevraagd om 135 miljoen euro te investeren in stadion, infrastructuur en grondaankoop.

De lokale omroep maakte een tijdlijn de ontwikkelingen in de stadion-discussie in de laatste tien jaar:
- Tijdlijn 2006 - 2013
- Tijdlijn 2013 - heden

Op verzoek van de gemeente is gevraagd, door de grote hoeveelheid kijkers, de stream op FR12.nl te verwijderen. Klik hier om alsnog de stream te bekijken. Doet deze stream het niet? Bekijk dan de vergadering via de website van RTV Rijnmond.

Update: Nieuw stadion dichterbij: gemeenteraad zegt 'ja' tegen FC

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties