Ruimer alcoholverbod in centrum tijdens wedstrijd

Ruimer alcoholverbod in centrum tijdens wedstrijd

De gemeente Rotterdam heeft voor komende zondag de nodige maatregelen genomen. Afgelopen zondag, na Excelsior - Feyenoord, ontstonden er de nodige opstootjes in het centrum van de stad tussen supporters van Feyenoord en de mobiele eenheid. Dit wil de gemeente komende zondag voorkomen.

Er zal een gedeeltelijk alcoholverbod in het centrum van de stad zijn. Dit schrijft het Algemeen Dagblad. Supermarkten en andere winkels in het centrum mogen geen alcohol verkopen. Deze maatregelen moeten voorkomen dat supporters in supermarkten alcohol zullen kopen en daarna beschonken door de stad zullen zwerven. "We gaan voor een onvergetelijk voetbalfeest, in de Kuip en in de stad”, aldus een woordvoerder.

Tijdens Feyenoord - Heracles Almelo zijn er verschillende evenementen in de stad. Supporters kunnen onder andere naar de wedstrijd kijken op het Stadhuisplein, de Binnenrotte en op de Biergarten. Hiervoor moesten supporters wel kaarten aanschaffen. De gemeente Rotterdam adviseert supporters die niet in het bezit zijn van een kaart om de wedstrijd te bekijken, de wedstrijd thuis of in de buurtkroeg te bekijken.

Lees ook: Feyenoord kijken in het centrum: alles op een rij

Update, 16.00 uur | Ruimer alcoholverbod in centrum tijdens ‘Heracles-thuis’
Supporters van Feyenoord die de wedstrijd tegen Heracles Almelo zondag in het centrum van Rotterdam willen kijken, mogen geen alcoholische consumpties op straat nuttigen. Dit heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb laten weten. Blikjes en flessen drank die toch worden meegenomen, worden afgepakt. In horecagelegenheden en bij de georganiseerde evenementen mag wel alcohol worden geschonken. De maatregel is onderdeel van de noodverordening.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties