Feyenoord Onder 13 loopt bekerfinale mis na strafschoppen

Feyenoord Onder 13 heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de KNVB Beker. In Alkmaar werden de Rotterdammers dinsdag na strafschoppen verslagen door AZ Onder 13 (7-6), nadat het duel na zestig minuten spelen in 2-2 was geëindigd. ‘We hebben vandaag tegen de aanstaand kampioen uit de andere poule echt fantastisch gespeeld, heel dominant, en dan is het jammer dat we onszelf niet hebben beloond met een finaleplaats,’ reageerde trainer Gaston Taument.

Feyenoord wist vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden tegen AZ, dat de titel in de andere competitiepoule met onder meer Ajax bijna niet meer kan ontgaan. ‘Echt een goede ploeg dus, maar we hebben ze eigenlijk vanaf het begin bij de keel gegrepen,’ zo zag Taument. ‘We waren de betere ploeg in balbezit en feller in de duels, ik heb echt twee keer dertig minuten genoten van mijn ploeg.’

De bezoekers kregen kansen om de score te openen, maar dat gold ook voor AZ, dat vier minuten voor rust op voorsprong kwam. Taument vertelde zijn spelers in de kleedkamer dat hij trots was op hun manier van spelen. ‘Die kansen komen, heb ik ook tegen ze gezegd.’ En bij de eerste de beste mogelijkheid meteen na de pauze was het meteen raak voor Feyenoord. Nesto Groen werd aangespeeld, aarzelde niet en zag zijn schot van twintig meter op fraaie wijze in de kruising belanden. Feyenoord kreeg vleugels en pakte niet veel later, in de 38ste minuut, de leiding. Opnieuw was Groen de doelpuntenmaker, deze keer met een subtiel stiftje over de doelman van AZ.

Lang konden de Rotterdammers echter niet genieten van de voorsprong, omdat de thuisploeg twee minuten later al weer op gelijke hoogte kwam uit een corner. Taument: ‘Dat was wel even een klap, maar we bleven goed voetballen. Jammer genoeg konden we het niet in de reguliere speeltijd afmaken. Vervolgens hadden we in de penaltyserie, waarin we maar liefst tien strafschoppen moesten nemen, nog tot twee keer toe de winnende op onze schoen, maar het mocht vandaag helaas niet zo zijn.’

AZ Onder 13 - Feyenoord Onder 13 2-2 (AZ wint na strafschoppen, 7-6)