Huldiging mogelijk toch in gevaar: ''Er zit een grens op''

Huldiging mogelijk toch in gevaar: ''Er zit een grens op''

Het was zondag onrustig in het centrum van Rotterdam na de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior. Burgemeester Ahmed Aboutaleb gaf ’s avonds aan dat de opstootjes tussen supporters en politie een eventuele huldiging, wanneer Feyenoord daadwerkelijk kampioen wordt, niet in gevaar zouden brengen. Frank Paauw, korpschef van de Rotterdamse politie, denkt daar anders over.

“We doen er alles aan om die huldiging door te laten gaan, maar er zit een grens op”, zegt hij tegenover RTV Rijnmond. “Het wordt een optelsom van afgelopen zondag en aanstaande zondag. Maar dat de grens wel genaderd wordt, dat zal duidelijk zijn.”

Zo’n honderd supporters zijn aangehouden. "Het was een mengvorm, Deels relschoppers die je kunt koppelen aan de fans van Feyenoord, zoals die zoon van dat vroegere lid van de harde kern. Inderdaad, jong geleerd, oud gedaan. Maar er zitten ook aanhoudingen bij die wat meer aan de buitenkant zitten”, aldus Paauw.

"Via het straf- en bestuursrecht en via het OM zijn we nu druk bezig om te kijken welke maatregelen we kunnen nemen, ook met het oog op aanstaande zondag.”, besluit hij. De huldiging stond gepland op maandagochtend na de kampioenswedstrijd van Feyenoord.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties