Rotterdamse politie wil feest: ''Aan ons zal het niet liggen''

Rotterdamse politie wil feest: ''Aan ons zal het niet liggen''

De politie was zondag, na de wedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior (3-0), massaal op de been in de Rotterdamse binnenstad. Het slechte resultaat leidde tot opstootjes tussen supporters en de mobiele eenheid (ME).

"Ook komend weekeinde willen wij er een feest van maken”, zegt Gerard Spierenburg, woordvoerder van de Rotterdamse politie, tegenover het Algemeen Dagblad. “Het zal niet aan ons liggen als dat niet lukt. De partij die kan zorgen dat het vlekkeloos verloopt, dat zijn de supporters.”

Veel supporters verlieten na de verloren wedstrijd het centrum van de stad. “Maar er was een andere groep, die zich zonder aanleiding tegen de politie keerde. Bij openlijk geweld en vandalisme moet de ME optreden", aldus Spierenburg. Op internet gingen verschillende videobeelden rond, onder andere een supporter die werd aangereden door een ME-bus en een vrouw die werd geslagen. “Ja, het is naar om te zien, maar eerlijk gezegd is het aan henzelf te wijten."

"De ME staat daar omdat er schermutselingen zijn. Wat begrijp je niet, als de ME'ers dan zeggen: ga weg. Wanneer je de vordering weg te gaan negeert, dan krijg je eerst een duw. Het moment om te praten, is dan voorbij”, besluit hij.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties