Feyenoord Onder 19 zet FC Utrecht met ruime cijfers opzij

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag op een overtuigende manier gewonnen van FC Utrecht Onder 19. Op Varkenoord werden de Domstedelingen met 4-0 verslagen. ‘Een terechte uitslag, die het krachtsverschil goed weergaf,’ reageerde trainer Damien Hertog.

De basis voor de ruime zege werd gelegd in de eerste helft, waarin Feyenoord maar liefst drie keer tot scoren kwam. De eerste Rotterdamse treffer was al na zes minuten een feit. Jaron Vicario bracht zijn ploeg op voorsprong, na uitstekend voorbereidend werk van Emil Hansson, die eerder dit seizoen debuteerde in Feyenoord 1. ‘Emil brengt echt iets extra en dat zag je vandaag ook,’ aldus Hertog, die Feyenoord binnen het half uur nog twee keer zag scoren. Eerst dankzij een eigen doelpunt, waarna de 3-0 werd gemaakt door Nigel Robertha.

De wedstrijd was op dat moment zo goed als beslist, wist ook Hertog. ‘We waren in de eerste helft geduldig en geconcentreerd aan de bal en ik heb ook veel goede aanvallen gezien. Het rendement was hoog met drie treffers en dat helpt natuurlijk om het duel al snel naar ons toe te trekken.’ Na de rust probeerde een agressiever spelend Utrecht het nog wel. De wedstrijd werd wat meer open, met kansen aan beide kanten, maar alleen Feyenoord zou nog een goal maken. Mats Knoester bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd met een kopbal op 4-0.

Feyenoord Onder 19 - FC Utrecht Onder 19 4-0
6’ 1-0 Jaron Vicario
14’ 2-0 eigen doelpunt
26’ 3-0 Nigel Robertha
80’ 4-0 Mats Knoester

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Roffelsen (65’ Kökcü), Smulder (75’ Huijgen), Robertha (65’ Touré); Vente, Vicario en Hansson.

Feyenoord Onder 18 boekt belangrijke zege op FC Twente

Feyenoord Onder 18 heeft zich veilig gespeeld. De Rotterdammers boekten in eigen huis een zwaarbevochten zege op FC Twente Onder 19 (1-0) en hoeven daardoor geen nacompetitie te spelen.

‘Het was met hangen en wurgen, maar ik ben hartstikke blij met deze overwinning,’ jubelde trainer Jan Gösgens. ‘Omdat alle acht de ploegen in de Eerste Divisie Laag elkaar weinig ontlopen staan we nu vierde en kunnen we met nog één wedstrijd te gaan tegen Zeeburgia zelfs nog stijgen.’

Feyenoord Onder 18 - FC Twente Onder 19 1-0
72’ 1-0 Ryan Tilborg

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Blesgraaf, Van den Ende, Van Mullem, Van Wetten; Buitenhek, Kubilinskas, Roeleveld (69’ Barberoglu); Butter (46’ Tilborg), Choukoud en Bangura (47’ Polley).

Onder 16 dichter bij titel na spektakelstuk in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdag een grote stap naar het kampioenschap gezet. Het elftal van trainer Edwin de Graaf, dat met een overwinning op tegenstander en naaste belager Ajax Onder 16 al kampioen was geweest, speelde op eigen veld in een spectaculair duel gelijk. De Rotterdammers en Amsterdammers scoorden beiden vier keer. ‘Uiteindelijk zijn wij na vandaag de morele winnaar,’ aldus Feyenoord-trainer De Graaf, die weet dat zijn ploeg uit twee duels nog één punt nodig heeft.

Feyenoord kwam in het eerste bedrijf op voorsprong via topschutter Joshua Zirkzee. Doordat zijn teamgenoot Crysencio Summerville niet veel later zijn handtekening op de 2-0 zette, leek Feyenoord op rozen te zitten. Ajax antwoordde echter snel en binnen no-time waren beide ploegen weer volledig in evenwicht. De Graaf: ‘Na een aftastende openingsfase scoorden wij eigenlijk uit het niets. Ook zij scoren opeens twee keer en ik moet eerlijk zeggen dat wij het daarna wel even kwijt waren.’

Na de pauze kwamen de Amsterdammers op voorsprong, maar Feyenoord toonde veerkracht. Splinter de Mooij maakte de 3-3, waarna Ajax opnieuw op voorsprong kwam en de titelrace een nieuw leven leek in te blazen. Feyenoord, dat in de slotfase verdediger Ezra Hoogenboom naar voren stuurde, kreeg in de slotminuut echter loon naar werken. Een overtreding op Hoogenboom leverde een strafschop op, die onberispelijk werd benut door Zirkzee: 4-4.

Feyenoord Onder 16 – Ajax Onder 16 4-4
16’ 1-0 Joshua Zirkzee
20’ 2-0 Crysencio Summerville
22’ 2-1
23’ 2-2
60’ 2-3
62’ 3-3 Splinter de Mooij
71’ 3-4
80’ 4-4 Joshua Zirkzee (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Den Haan, Hall, Hoogenboom, Hartman; De Mooij, Gündüz, El Karbachi; Summerville, Zirkzee en Doesburg (48’ Yates).

Feyenoord Onder 14 boekt regelmatige zege tegen FC Volendam

Onder 14 heeft zaterdag drie punten bijgeschreven. De ploeg van oefenmeester Daniel van der Meulen zegevierde bij FC Volendam Onder 14 met 1-3. Namens de Rotterdammers eiste aanvaller Nesto Groen de hoofdrol op. Hij maakte alle drie de Rotterdamse goals.

In het eerste bedrijf bleven doelpunten uit, maar al snel na rust vond Nesto Groen voor de eerste keer het doel. Een schot op de paal van teamgenoot Milan Hokke ging aan het doelpunt vooraf. Niet veel later bracht diezelfde Groen Feyenoord op een 0-2 voorsprong, nadat de thuisploeg verkeerd uitverdedigde. Feyenoord kwam vervolgens niet in de problemen en kwam via opnieuw Groen zelfs op een 0-3 voorsprong in de slotfase. Ditmaal schoot de aanvaller raak vanaf de strafschopstip.

‘We gaven vrij weinig weg vandaag,’ sprak trainer Daniel van der Meulen, die met zijn elftal strijdt om de derde plek. ‘Helaas scoorden we te weinig, zoals dat de laatste weken eigenlijk ook al niet het geval was. Gelukkig schiet Nesto wel drie keer raak, erg knap voor een speler die eigenlijk gewoon nog in Onder 13 zou spelen.’

FC Volendam Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-3
46’ 0-1 Nesto Groen
49’ 0-2 Nesto Groen
69’ 0-3 Nesto Groen (penalty)
70’ 1-3 (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 14: Remie; Bodo, Zouan, Baars (40’ Hartjes), Christoffel (54’ Rijnja); Oulad M’Hand (42’ Roels), Benita, Hokke (57’ Van Houwelingen); Matabaro (42’ ‘t Zand), Groen en Dos Santos.

Slechte beurt Onder 13 in laatste competitieduel

Feyenoord Onder 13 is tegen Vitesse Onder 13 tegen een forse nederlaag opgelopen. De Rotterdammers kwamen in de openingsfase nog wel op voorsprong, maar zagen een veel feller Vitesse uiteindelijk terecht de drie punten pakken. ‘Je kunt niet puur en alleen op je talent wedstrijden winnen,’ aldus de kritische Feyenoord-coach Gaston Taument.

Feyenoord kwam in Gelderland dus nog wel op voorsprong. Een weergaloze actie van Gio-Renys Felicia werd door Jayden Daleman, met een knappe kopbal, tot doelpunt gepromoveerd. Het antwoord van de gastheren volgde echter al snel, waarna zij nog voor de kantenwisseling op 2-1 kwamen. ‘Vitesse liet zien dat zij veel liever wilden winnen dan wij,’ sprak Taument. ‘Elke tweede bal was voor die ploeg.’

Daaraan veranderde in het tweede bedrijf niets. De thuisploeg bleef feller en troefde Feyenoord af. Pas in de slotfase nam Vitesse definitief afstand van de Rotterdamse bezoekers, die uiteindelijk met 5-1 naar huis gestuurd werden. Taument: ‘Je kunt altijd tegen een nederlaag oplopen, maar de manier waarop het gebeurde is echt niet goed. En dat is dit seizoen helaas vaker voorgekomen.’

Vitesse Onder 13 – Feyenoord Onder 13 5-1
6’ 0-1 Jayden Daleman