MATCHDAY! Excelsior - Feyenoord

MATCHDAY! Excelsior - Feyenoord

Feyenoord hoopt zondag in de stadsderby tegen Excelsior het mooie seizoen te bekronen met het binnenhalen van de landstitel. Bij winst op de stadgenoot is de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst verzekerd van de vijftiende landstitel in de clubgeschiedenis.

Teamnieuws
Trainer Giovanni van Bronckhorst kan beschikken over een fitte selectie. Bilal Basaçikoglu is hersteld van een blessure en kan voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam weer aansluiten bij de wedstrijdselectie. Rick Karsdorp keerde bij de afgelopen uitwedstrijd tegen Vitesse al terug op de bank van Feyenoord, waarmee de ziekenboeg nagenoeg leeg is. Alleen de langer geblesseerde Sven van Beek en Pär Hansson zijn zondag niet inzetbaar.

Excelsior mist aanstaande zondag slechts één speler. Hicham Faik is vanwege een knieblessure de rest van het seizoen niet meer inzetbaar.

De kijk van de hoofdtrainers
Van Bronckhorst kijkt uit naar de mogelijke kampioenswedstrijd, waarvan hij er als speler al diverse meemaakte. ‘Kampioenswedstrijden zijn de mooiste wedstrijden. Daar werk en vecht je een heel jaar hard voor, om deze wedstrijden te mogen spelen. Met wat een overwinning teweeg kan brengen ben ik nog niet bezig. Het feit blijft dat we nog één wedstrijd moeten winnen. Alles wat daarna komt, is voor nu bijzaak.’

‘Er komt nogal wat kijken bij deze wedstrijd en in de voorbeschouwingen gaat het toch vooral over Feyenoord,’ zegt Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag. ‘Dat is prima, maar wij moeten onze focus houden. We hebben immers nog iets om voor te spelen. Wij moeten niet bezig zijn met randzaken en blijven doen wat we altijd doen. Feit is wel dat dingen anders zijn dan bij andere wedstrijden, maar hetzelfde geldt voor Feyenoord. Wij moeten dat op een juiste manier een plaats geven.’

Vorm
Door een thuiszege op FC Utrecht (2-0) en een uitoverwinning op Vitesse (0-2) staat Feyenoord op pole position in de Eredivisie. De ploeg staat al 32 speelronden lang bovenaan.

Excelsior wist de afgelopen drie wedstrijden tegen Sparta Rotterdam (2-3), Vitesse (1-0) en N.E.C. (0-1) te winnen. Daarmee boekten de Kralingers voor het eerst sinds het seizoen 1984-1985 drie zeges op rij. Door de goede reeks staat Excelsior nu dertiende, op zes punten van de gevarenzone.

Historie
Van de negentien eerdere ontmoetingen in Kralingen eindigde er niet één in een gelijkspel. Feyenoord won er zestien, terwijl Excelsior drie keer de punten in eigen huis hield. De laatste twee ontmoetingen eindigden in ruime zeges voor Feyenoord (2-5 en 2-4), evenals de eerdere thuiswedstrijden van dit seizoen (4-1 voor de competitie, 4-0 voor de beker). Meer weetjes en archiefbeelden:

Excelsior – Feyenoord
Zondag 7 mei om 14:30 uur in Van Donge & De Roo Stadion
Scheidsrechter: Blom

Laatste ontmoetingen

Op Woudestein
28/11/2015 Excelsior – Feyenoord 2-4
06/12/2014 Excelsior – Feyenoord 2-5
05/08/2011 Excelsior – Feyenoord 0-2
15/08/2010 Excelsior – Feyenoord 3-2
18/01/2008 Excelsior – Feyenoord 2-1

In De Kuip
26/10/2016 Feyenoord – Excelsior 4-0
27/08/2016 Feyenoord – Excelsior 4-1
02/04/2016 Feyenoord – Excelsior 3-0
22/02/2015 Feyenoord – Excelsior 3-2
14/04/2012 Feyenoord – Excelsior 3-0

Lees meer over
Sven van Beek Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties