Van Hanegem: ''Waarom mag ik niet zeggen wat ik denk?''

Van Hanegem: ''Waarom mag ik niet zeggen wat ik denk?''

Leo Beenhakker en Willem van Hanegem genieten van de voetbalgekte die is losgebarsten in Rotterdam door het aanstaande kampioenschap van Feyenoord. Beide heren verbazen zich dat ze nog steeds vastgeklampt worden op straat of op de golfbaan.

''Dat je in Rotterdam over straat loopt, en dat de ene na de andere fan wat naar je roept. 'Hé trainer! Wat wordt het zondag!? We gaan het potverdimme redden, hè!' En dan steek ik maar weer mijn duim omhoog, hè. 'Komt goed, jongens''', vertelt Beenhakker in het Algemeen Dagblad.

De directie is niet altijd even blij met de kritische oud-Feyenoorders. Van Hanegem: ''Ik moet daar altijd zo om lachen. Waarom zou ik niet mogen zeggen wat ik denk? Dat móet toch juist? Iets waar je veel om geeft, een club die je aan het hart gaat, daar ben je toch juist extra kritisch op? Als ze iemand willen die altijd braaf ja knikt, dan gaan ze maar naar Bennie Wijnstekers. Die is altijd positief.''

De vraag is of deze prijs een opmars is naar structureel succes. ''Ik vrees dat het niet structureel is'', stelt Beenhakker. ''Maar dat is in het gehele voetbal zo. Pak de elftalfoto's van twee jaar geleden er maar bij: daar staat haast niet één dezelfde speler meer op. Het is bijna niet meer mogelijk om een elftal bij elkaar te houden, elke zomer kan de situatie weer veranderen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties