''Gevoel van 'moeten' straalden ze dit jaar wel uit''

''Gevoel van 'moeten' straalden ze dit jaar wel uit''

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem is trots op de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. De oud-trainer weet als geen ander hoe het is om kampioen te worden met Feyenoord.

In 1993 heeft Van Hanegem het voor elkaar gekregen om zijn toenmalige ploeg richting de Coolsingel te sturen met de kampioensschaal. “Ge-wel-dig dat Feyenoord kampioen wordt en dat meen ik. Niet zo zeer voor mij. Ik word gefeliciteerd als ik mensen tegenkom op straat, maar ik heb er geen klote mee te maken”, geeft Van Hanegem aan tegenover de NOS.

Achttien jaar heeft het geduurd voor Feyenoord weer eens kampioen kan worden, volgens Van Hanegem heeft het lang genoeg geduurd. “Bij een grote club ga je meedoen om kampioen te worden. Ronald Koeman heeft het ook laten liggen. Die had minimaal één keer kampioen moeten worden in die drie jaar dat hij hier trainer was”, concludeert Van Hanegem met een kritische toon. “Ze straalden nooit het gevoel uit en dat zie je nu wel. Kijk bijvoorbeeld de wedstrijd in Heerenveen nog maar eens terug, dan zie je ineens weer dat gevoel van ‘we moeten’. Dat is dit jaar vaak het geval geweest.”

De komende periode zal er veel feest gevierd worden in Rotterdam, maar ‘De Kromme’ wil alvast vooruitblikken op het volgende seizoen. “Ze hebben spelers zat, maar het gaat erom of ze goed genoeg zijn. Ze moeten nog wel wat kwaliteit halen. Het is belangrijk dat ze Nicolai Jorgensen behouden. Keeper Brad Jones vind ik heel goed. En Karim El Ahmadi is heel belangrijk, een aanjager voor het team. Tonny Vilhena zou je eventueel kunnen houden, die heeft gelukkig zijn postbodetas aan de kant gegooid, want die was alleen maar ballen aan het brengen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties