''Op de Coolsingel voelde ik me voor het eerst rijk''

''Op de Coolsingel voelde ik me voor het eerst rijk''

Elke Feyenoorder heeft de beelden minstens tien keer gezien. Het is 8 maart 1995, de kwartfinale van de Amstel Cup (nu de KNVB beker) en de tegenstander is aartsrivaal Ajax. Een memorabele en beladen wedstrijd, dé wedstrijd van Nigeriaan Mike Obiku. De afloop van de wedstrijd weet iedere Feyenoorder en hierdoor is Mike Obiku een volksheld, maar het jaar 1993 was nóg mooier.

Door zijn golden goal in de tweede helft van de verlenging werd het Ajax van 1995 verslagen. De aanvaller denkt er nog vaak aan terug. Lopend door de hoofdstad van Nederland draagt de flamboyante aanvaller met alle liefde een tas met het logo van Feyenoord afgebeeld. In de ogen van de aanvaller is er maar één man waar Obiku blij van wordt: Mike Obiku. In gesprek met Het Algemeen Dagblad praat Mike Obiku dan ook graag in de derde persoon. "It's me, Mike Obiku. Hij doet wat hij wil. I'm Mike Obiku, The King of Rotterdam".

Het voetbaljaar 1995 bracht Feyenoord de Amstel Cup dankzij de Nigeriaanse aanvaller. Maar een nog grotere prijs werd al twee jaar eerder behaald, in 1993 werd Feyenoord landskampioen. Met zeven treffers uit 21 wedstrijden had ook Obiku een aandeel in het kampioenschap van 1993. Inmiddels is het 2017 en staat Feyenoord op het punt om zich weer tot kampioen te kronen. De laatste keer was in 1999, maar Mike Obiku weet nog heel goed hoe het is om kampioen te worden met Feyenoord. "Ik zie mezelf nog staan juichen op het bordes van het stadhuis. En dan moet ik altijd weer lachen van geluk. Want als ik Mike zie, word ik blij. Ik houd van die man."

Mocht Feyenoord er zondag tegen stadsgenoot in slagen om kampioen te worden, dan worden de Rotterdammers maandag gehuldigd op de Coolsingel. Dit feestje zal 'The King of the gas station' niet aan zich voorbij laten gaan. "Ik kwam als arme Afrikaan naar Europa. Daar, op die plek voelde ik me voor het eerst rijk." Maandag zal hij er staan, als supporter, maar ook voor zichzelf. Om zich voor even weer een rijk mens te voelen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties