Bijlow: ''Droom om eerste keeper van Feyenoord te worden''

Bijlow: ''Droom om eerste keeper van Feyenoord te worden''

Justin Bijlow is bezig aan zijn laatste jaar als A-junior in de jeugdopleiding van Feyenoord. De jonge doelman mocht eind vorig seizoen al enkele keren plaatsnemen op de reservebank bij het eerste elftal. Sinds dit seizoen maakt hij officieel deel uit van de selectie, waar hij het goed naar zijn zin heeft.

“Het is fantastisch dat ik dit mag meemaken en bij de groep hoor”, zegt Bijlow tegenover FeyenoordTV. “Het is een mooi jaar tot nu toe, echt genieten. Ik heb vorig jaar de bekerfinale ook van dichtbij meegemaakt. Toen merkte ik hoe mooi het was om een prijs te winnen. Het team van nu is een echte familie en het is fijn dat ik daar nu bij zit.”

“Ik leer veel van de andere keepers en de andere spelers helpen mij ook. De keepers uit de selectie zijn allemaal verschillende types. Van iedereen leer ik iets anders. Kenneth Vermeer is wat agressiever op de bal, waar Brad Jones wat rustiger is. Eerst was Warner Hahn er dan ook nog en ook van Par Hansson heb ik dingen geleerd.”

Zijn debuut in het eerste elftal moet hij nog maken, maar speelt Bijlow wekelijks in het O19-team en regelmatig in Jong Feyenoord. “Het niveau op de trainingen van het eerste elftal is een stuk hoger dan wedstrijden bij Feyenoord O19. Het is goed voor mij om minuten te maken. Daarnaast speel ik soms ook bij Jong Feyenoord, dat niveau is ook weer anders.”

Droom
“Mijn broer heeft vroeger ook in de jeugdopleiding van Feyenoord gespeeld maar heeft het, mede door blessures, niet gered. Ik weet daardoor hoe snel het ook weer afgelopen kan zijn. Ik kan nu wel stoer gaan doen, maar ik heb nog niks. Ik moet gewoon normaal blijven doen, mezelf zijn en doen wat ik altijd doe.”

“De komende jaren hoop ik stappen te blijven maken”, vervolgt Bijlow, wiens contract bij de Rotterdamse club loopt tot medio 2021. “Mocht het niet lukken bij Feyenoord moet ik kijken of ik op een andere manier in het profvoetbal terecht kan komen. Het is mijn droom om ooit eerste keeper van Feyenoord te worden of in ieder geval minuten in het eerste elftal te maken.”

Lees meer over
Kenneth Vermeer Justin Bijlow Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties