''Voor supporters op de thuisvakken kunnen wij niets regelen''

''Voor supporters op de thuisvakken kunnen wij niets regelen''

Feyenoord hoopt zich zondag 7 mei te kronen tot kampioen van Nederland. Wanneer de Rotterdamse club tegen stadsgenoot Excelsior wint en kampioen wordt, zullen de spelers per bus naar de Kuip gaan waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Seizoenkaarthouders kunnen als eerste een kaartje voor dit evenement kopen. De supporters die op Woudenstein in het uitvak zitten, kunnen gratis naar binnen.

Buiten de paar honderd supporters van Feyenoord in het uitvak, zullen er ook veel Feyenoorders op de thuisvakken zitten. “Maar daar kunnen we niets voor regelen”, zegt Raymond Salomon, persvoorlichter van Feyenoord, tegenover RTV Rijnmond. “We weten niet wie deze mensen zijn en hoe zij gaan. Die groep zal een keuze moeten maken: ga ik een kaartje voor de Kuip kopen en laat ik de wedstrijd op Woudenstein schieten of ga ik naar Excelsior - Feyenoord en weet ik dat ik niet naar binnen kan in de Kuip?”

Komende week wordt er meer bekend over de capaciteit van de Kuip tijdens de uitwedstrijd. “Afhankelijk van wat er uit ons onderzoek komt, zullen we de capaciteit uitrekenen. We zijn aan het kijken hoe we het kunnen invullen. We kunnen bijvoorbeeld een scherm langs een zijde plaatsen, maar dan ben je een deel van de capaciteit kwijt.”

“Misschien is het ook mogelijk om op de middenstip vier schermen te plaatsen. Als dat zicht goed is, het te regelen valt en het geen krater in het veld geeft voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo is dat ook een optie. Dan heb je meer ruimte op de tribune. De exacte capaciteit is nu moeilijk in te schatten, maar zal tussen de 30.000 en 45.000 bezoekers liggen.”

Klik hier voor meer informatie over de grote schermen in de Kuip

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties