Kongolo: ''Ik ben Feyenoord dankbaar''

Kongolo: ''Ik ben Feyenoord dankbaar''

Terence Kongolo had woensdagmiddag bij zijn contractondertekening een verrassing voor algemeen directeur Eric Gudde en technisch directeur Martin van Geel. Onder zijn colbert had de 23-jarige verdediger het Feyenoord-shirt met rugnummer 32 aangetrokken, dat hij op zaterdag 14 april 2012 droeg tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Excelsior (3-0).

‘Dat vond ik wel symbolisch,’ vertelde Kongolo nadat hij zijn handtekening had gezet onder een verbintenis tot de zomer van 2019, al weer zijn vierde contract bij Feyenoord. ‘Ik heb dit shirt altijd goed bewaard, zoals ik van ieder seizoen een shirt heb bewaard. Na nummer 32 kreeg ik 15, daarna 5 en nu speel ik al twee seizoenen met rugnummer 4.’

Dat rugnummer stond dan ook achter op het shirt dat Martin van Geel bij de contractondertekening aan hem overhandigde. ‘Ik ben heel erg blij dat ik langer aan Feyenoord verbonden blijf,’ aldus Kongolo, die al sinds de F-pupillen bij de club actief is. ‘Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze mij hebben opgeleid, dat ik hier al weer vijf jaar geleden mijn debuut heb mogen maken en dat ze met dit nieuwe contract nu opnieuw vertrouwen in mij uitspreken.’

Kongolo ziet nog voldoende kansen om bij Feyenoord door te gaan op de ingeslagen weg. ‘Ik ben gedebuteerd als centrale verdediger, maar speel de laatste seizoenen steeds vaker als linksback. Ook op die positie heb ik me ontwikkeld, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen. Vorig jaar heb ik met de KNVB Beker mijn eerste prijs gewonnen bij deze club. Het zou mooi zijn als daar binnenkort een tweede prijs bij komt in de vorm van een schaal. We hebben afgelopen weekend een heel belangrijke stap in die richting gezet, nu kunnen we de klus klaren tegen Excelsior. Ik zal er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties