''Speel Excelsior - Feyenoord niet in die fietsenstalling''

''Speel Excelsior - Feyenoord niet in die fietsenstalling''

Ondanks dat het nog anderhalve week wachten is, is Excelsior - Feyenoord al dagen het gesprek van de dag. Feyenoord kan op zondag 7 mei de titel binnenslepen op bezoek bij de stadsgenoot. Volgens analist Johan Derksen moet de wedstrijd in De Kuip worden gespeeld. De analist noemt stadion Woudestein, waar de wedstrijd wordt gespeeld, in gesprek met RTV Rijnmond een ‘fietsenstalling’.

"In Nederland heb je altijd dat gelul over competitievervalsing, maar het is zo eenvoudig. Geef al die seizoenkaarthouders van Excelsior het beste plekje in de Kuip en je hebt een geweldig feest." Reden dat Derksen de wedstrijd liever in De Kuip gespeeld ziet worden, is de kleine capaciteit van Woudestein. In het stadion in Kralingen telt een capaciteit van 4.500 plaatsen. "Dan moedig je relletjes aan. Het is allemaal zo zonde, al die onzin, dat primitieve gedoe."

Volgens Derksen kan alleen Ajax er bezwaar tegen hebben als de wedstrijd inderdaad verplaatst zou worden. "Het zou heel onsportief zijn als ze daar geen begrip voor hebben. Ajax gunt Feyenoord toch een fantastisch kampioensfeest? Dat menen ze natuurlijk niet, maar voor de publieke opinie zouden ze dat wel moeten doen."

Ook voor burgermeester Aboutaleb zou het een uitkomst zijn. "Die denkt daar vast heel anders over. Hij heeft veel zorgen als je daar in die fietsenstalling moet spelen”, vervolgt hij zijn verhaal. Toch denkt Derksen dat het er niet van gaat komen. "Nee, dat kan in Nederland niet. Maar het is allemaal zo eenvoudig."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties