''Ik wil dat Feyenoord-gevoel overal overbrengen''

''Ik wil dat Feyenoord-gevoel overal overbrengen''

De mannen van de Kein Geloel-podcast maakten dinsdag al bekend dat er op weg naar de Coolsingel een nieuw strijdlied voor en door supporters aankomt. Vandaag stellen ze de maker van dat 'kampioenslied’ aan je voor: Vieira Nkosi, een geboren en getogen Rotterdammer en Feyenoorder in hart en nieren.

De rapper is in het dagelijks leven leraar Engels en heeft al jaren een seizoenkaart op vak RR. Hij groeide op op een steenworp afstand van Woudestein, waar Feyenoord op 7 mei kampioen hoopt te worden. “Ik houd nog een beetje een slag om de arm, maar eigenlijk kan het niet meer misgaan. De afgelopen jaren hebben we zoveel meegemaakt wat een topclub onwaardig is, maar dat rood en wit heb ik altijd en overal met me meegedragen. In ‘mijn’ buurt kampioen worden, zou persoonlijk een extra hoogtepunt zijn.”

Feyenoord is ook muzikaal een inspiratiebron. “Ik heb een track, Sterker Door Strijd, die gaat over persoonlijke teleurstellingen overwinnen en daar sterker van worden. Dat had ook een Feyenoord-nummer kunnen zijn. Het is een sterke metafoor. Feyenoord staat voor uitdagingen aangaan en karakter tonen.”

Zijn Kampioenslied wordt een lied voor álle supporters, vertelt hij. “Ook voor de mensen die misschien niet van rap houden. Lee Towers is ook niet echt mijn genre, maar Mijn Feyenoord raakt mij. Dat is echt een heldennummer. Zo wil ik ook dat Feyenoordgevoel overbrengen, zoals alle supporters dat voelen. Die euforie en opluchting na jaren van verdriet, pijn en woede, dat komt er allemaal in samen.”

Luister hieronder het hele interview met Vieira Nkosi bij Kein Geloel. Het Kampioenslied is zeer binnenkort ook daar te horen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties