''Beter wordt het voor hem echt niet meer''

dinsdag 25 april 2017 16:55 81.210 keer bekeken 98 reacties Pro Shots

Analist Arnold Bruggink prijst Jens Toornstra en begrijpt waarom de middenvelder in de loop van het seizoen Dirk Kuyt uit de basis verdrong. "Één aspect springt er bij hem bovenuit en dat is spelintelligentie. Toornstra weet in elke spelsituatie welke oplossing hij moet brengen. Mede daardoor was hij dit seizoen goed voor veertien goals en negen assists."

In zijn column in de nieuwe VI is hij sowieso erg onder de indruk van het scorend vermogen van Feyenoord. "Het succes van dit seizoen is gebouwd op een veelvoud aan scorende spelers. Niet alleen Jørgensen met zijn 21 competitietreffers. Ook Elia en Kuijt maakten er negen, Berghuis zeven en daarnaast waren de middenvelders El Ahmadi (vijf) en Vilhena (vier) in enkele wedstrijden van doorslaggevende betekenis."

Ook qua veldspel kan de koploper op complimenten rekenen. "Ook zag je Feyenoord als geheel veel vaker met meer mensen voor de goal opduiken. Dat zegt ook iets over de manier van spelen, waarin de ploeg duidelijk is gegroeid: agressiever, meer willen bepalen wat er in het veld gaat gebeuren."

Tot slot heeft Bruggink nog een tip voor Dirk Kuijt. "Als ik Dirk Kuijt was, hield ik volgende week op de Coolsingel trots die schaal omhoog om daarna te zeggen: Bedankt voor de mooie jaren, het was me een eer, maar ik ga. Hij heeft dit seizoen veel gespeeld, veel gescoord en is daarmee belangrijk geweest, maar beter wordt het voor hem echt niet meer."

Gerelateerd nieuws
98 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 39 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70075 leden - Op dit moment zijn 684 mensen actief, waarvan 224 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved