Vilhena en Kongolo beantwoorden kindervragen

Vilhena en Kongolo beantwoorden kindervragen

Een groot aantal deelnemers van de Feyenoord Street League kan terugkijken op een mooie maandagmiddag. In Theater Zuidplein volgden ze een workshop Inspiratie & Motivatie, met Terence Kongolo en Tonny Vilhena als meest speciale gasten.

Een gejuich uit honderden kelen klonk door de zaal, op het moment dat de twee Feyenoorders het podium betraden. Zoveel geluid als de jonge voetballertjes in de zaal op dat moment maakten, zo stil waren ze in het daaropvolgende half uur. Aandachtig werd er geluisterd naar de twee linkspoten uit Feyenoord 1, die gevraagd door Feyenoord Foundation-ambassadeur Sander de Kramer uitgebreid vertelden over het bereiken van doelen.

‘Als je de top wil halen, moet je daar soms dingen voor opofferen’, vertelde Kongolo. ‘Dat is niet altijd makkelijk, want het betekent bijvoorbeeld dat je minder leuke dingen kan doen met je vrienden. In plaats daarvan moet je veel trainen en rusten. Als je jezelf een doel stelt, erin gelooft en er alles voor over hebt om het te halen, is de kans groot dat dat ook lukt.’

De inspirerende teksten werden afgewisseld met enkele filmpjes van de Feyenoorders, die uiteraard ook vragen vanuit de zaal kregen voorgelegd. Zo vroeg iemand of Vilhena een dansje wilde doen op het podium en hij stelde het publiek niet teleur. ‘Het is fantastisch om het enthousiasme te zien bij de kinderen’, sprak Vilhena achteraf. ‘Dat maakt het extra leuk om hier te zijn en hen te motiveren vol voor hun doelen te gaan en hun families trots te maken.’

Het ‘optreden’ van Kongolo en Vilhena vormde het slot van een geslaagde middag, die volledig in het teken stond van motiveren en inspireren. De aftrap was verricht door jeugdspelers Achraf El Bouchataoui en Wouter Burger (Feyenoord Onder 17), die alles vertelden over hun droom om ooit in De Kuip te spelen. Verder deelden voormalig topsporters Manon Melis (trainer Feyenoord Soccer Schools) en Francisco Elson (Feyenoord Foundation-ambassadeur) ervaringen uit hun carrière, om daarmee het goede voorbeeld te geven aan de Rotterdamse jeugd.

Die inspiratie kunnen de Street League-deelnemers goed gebruiken voor de komende beslissende weken van de straatvoetbalcompetitie. Komende zondag wordt er in de wijken weer een speelronde afgewerkt, waarna het seizoen volgens traditie op woensdag 31 mei zal worden afgesloten met een grote finaledag. De punten die met hun aanwezigheid bij de workshop konden worden verdiend voor het ‘Geen Woorden Maar Daden’-klassement, zijn in elk geval alvast binnen.

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties