Feyenoord 2 wint met Karsdorp van Excelsior

Feyenoord 2 wint met Karsdorp van Excelsior

Rick Karsdorp heeft maandagmiddag zijn rentree gemaakt in het shirt van Feyenoord. De rechtervleugelverdediger speelde een uur mee bij Feyenoord 2, dat in De Kuip stadgenoot Excelsior 2 met 2-0 versloeg. Simon Gustafson en Marko Vejinovic tekenden met fraaie afstandsschoten voor de goals.

Voor Karsdorp waren het zijn eerste speelminuten sinds hij op zondag 2 april in de Klassieker uitviel met een knieblessure. Afgelopen zondag behoorde de international al tot de wedstrijdselectie van het duel voor Vitesse. Toen kreeg hij geen speelminuten van trainer Giovanni van Bronckhorst, die maandag in De Kuip tevreden constateerde hoe Karsdorp bij de reserves speelde zoals hij van hem gewend is: met veel drive en drang naar voren.

Dat Karsdorp daarbij geen last meer leek te hebben van zijn knie, is een opsteker voor de kampioenswedstrijd tegen Excelsior op zondag 7 mei. Na een uur werd hij zoals gepland gewisseld door coaches Roy Makaay en Jan Wouters en vervangen door Tyrell Malacia.

Op dat moment stond Feyenoord 2 met 1-0 voor dankzij een treffer van Simon Gustafson, die na achttien minuten van een meter of twintig fraai raak schoot met zijn linkerbeen. De tientallen supporters in De Kuip hadden al eerder kunnen juichen, als de kopbal van Michiel Kramer (uit een voorzet van Gustavo Hamer) niet op de lat was verdwenen. Dezelfde pech had Gustafson niet lang na zijn openingstreffer, toen hij de paal raakte.

Ook na rust zat het Feyenoord aanvankelijk niet mee, want een kopbal van Simon Gustafson werd gekeerd en Emil Hansson zag een voorzet op de lat belanden. Kort nadat Justin Bijlow bij vrijwel de enige kans van Excelsior de gelijkmaker had voorkomen, besliste Marko Vejinovic met een fantastische afstandsknal na zeventig minuten uiteindelijk alsnog de wedstrijd.

Dat de winst niet voldoende zou zijn om bovenaan te eindigen in de Reservecompetitie Poule A was op dat moment al bekend. Omdat sc Heerenveen 2 eerder op de middag won bij Heracles Almelo 2, is die ploeg niet meer te achterhalen dat Feyenoord, dat na de winst op Excelsior wel verzekerd is van de tweede plaats.

Feyenoord 2 wint met Karsdorp van Excelsior

Scoreverloop
20' | 1-0 | Simon Gustafson
68' | 2-0 | Marko Vejinovic

Opstelling
Feyenoord 2: Bijlow; Karsdorp (60' Malacia), Dammers, Woudenberg, Nelom; Vejinovic, Gustafson, Tapia; Hamer, Kramer (46' Vente) en E. Hansson.
Excelsior 2: Damen; Vooges, Arghus (31’ Pollemans), Brito, Kuipers; Bruins, Haspolat, Vermeulen; Ondaan, Pantic (79’ Bakboord) en Hadouir;

Lees meer over
Wessel Dammers Justin Bijlow Rick Karsdorp Renato Tapia Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties