Ochtendjournaal: Rotterdams volksfeest barst bijna los

Ochtendjournaal: Rotterdams volksfeest barst bijna los

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de makkelijke zege op Vitesse (0-2) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten.

Volgens de Volkskrant zal Feyenoord de verdiende kampioen worden. De Rotterdammers zijn het hele seizoen de ploeg van de eenheid, van de energie, de ploeg die geïnspireerd door routinier Kuyt in twee seizoenen het laatste stapje naar de nationale top zette. De wedstrijd tegen Vitesse werd na een kleine twee uur door iedereen alweer vergeten. Het kleine feestje dat gevierd werd na de overwinning op de Arnhemmers verraadde veel. De beelden die na afloop te zien waren bij De Kuip gaf Nederland alvast een vooruitziende blik op wat nog komen gaat. Feyenoord heeft het vaakst gewonnen, de meeste doelpunten gemaakt en geen echte inzinking gekend. Bovendien heeft Feyenoord de gunfactor.

“Schaal staat al klaar”, kopt de Telegraaf vanochtend. Maar de pre-party is eigenlijk al gevierd in het Gelredome en bij De Kuip. Notobene in het kleinste stadion van Nederland kan Feyenoord zich na 18 jaar eindelijk als kampioen van Nederland kronen. Je hoeft geen genie te zijn om te weten dat dát stadion te klein zou zijn voor een kampioenswedstrijd van Feyenoord. De wedstrijd tegen Vitesse had schriftelijk en reglementair afgehandeld kunnen worden met een 0-3 overwinning voor Feyenoord. De Rotterdammers hoefden zich maar een helft in te spannen om de zege naar zich toe te trekken. Vitesse valt ook niets te verwijten met de bekerfinale in het vooruitzicht komende week. De tweede helft werd voornamelijk een feestje dat gevierd werd door de Feyenoord-aanhang. Mits het dak dicht was gebleven, dan was Vitesse-Feyenoord de eerste rood en groen gekleurde mistwedstrijd in de Eredivisie.

Winnen van Excelsior óf Heracles en de hoofdprijs is definitief voor de Rotterdammers. Het Legioen onthaalde de spelers gisteren al als kampioenen bij De Kuip. Het moest een prachtig en tegelijkertijd een schrikbarend schouwspel zijn geweest voor de spelers, schrijft Het Algemeen Dagblad. De komende twee weken zullen de supporters met een brede glimlach op het werk verschijnen. Eindelijk geen pesterijtjes meer van de Ajacieden en PSV-ers. Dit is ons jaar zeggen ze dan. Natuurlijk is er theoretisch nog een kans dat Ajax alsnog kampioen wordt, maar zelfs de meest optimistische Ajacied gelooft daar niet meer in na de nederlaag tegen PSV (1-0, red.). Dit Feyenoord wordt verdiend kampioen en dus zal er een volksfeest in Rotterdam losbarsten die zijn weerga niet kent.

Aanstaande kampioen Feyenoord had niets te vrezen in Arnhem, maar dat mocht de pret niet drukken voor de spelers. Met het spelbeeld van een kampioen: effectief, gepassioneerd (vooral in de eerste helft) en het zakelijk uitspelen is ook Vitesse-uit toegevoegd aan de zegekar van de Rotterdammers dit seizoen, schrijft Trouw. In het stadion was de invloed van Feyenoord duidelijk merkbaar, maar ook op het veld leek het wel een thuiswedstrijd. Dat had vooral met de spelers van Vitesse te maken. Vooraf werd er nog gevreesd door de titelpretendent, maar na een half uur konden de billen reeds uit de knijpstand. Dit Feyenoord heeft niemand meer te vrezen. En heel Nederland, op de Ajacied na, gunt het de Rotterdamse volksclub weer eens na 18 jaar.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties