Feyenoord Onder 16 verstevigt koppositie door zege bij PSV

Feyenoord Onder 16 heeft een belangrijke stap gezet op weg naar een mogelijke landstitel. De koploper won in Eindhoven de topper tegen PSV Onder 16 (1-2) en heeft met nog vier duels te gaan een voorsprong van vier punten op nummer twee Ajax. Ook Onder 18, 17 en 15 boekten zaterdag overwinningen. Alleen Onder 19 ging onderuit. In Alkmaar was AZ met 2-1 te sterk.

Feyenoord Onder 19 verliest bij AZ
Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag een nederlaag moeten incasseren tegen AZ. In Alkmaar werd met 2-1 verloren. ‘Op basis van de kansenverhouding een terechte uitslag,’ oordeelde trainer Damien Hertog.

In de eerste helft werden geen doelpunten gemaakt en dat was een klein wonder. Er waren namelijk veel kansen over en weer. De beginfase was voor Feyenoord. AZ nam vervolgens het initiatief, dat in de laatste tien minuten voor rust weer werd overgenomen door de bezoekers. ‘Het was echt een open wedstrijd,’ zo zag Hertog.

Na rust begon AZ wat meer aan te dringen, resulterend in de openingstreffer in de 52ste minuut. Feyenoord was nog in staat via Nigel Robertha gelijk te maken, maar kon vervolgens niet voorkomen dat de thuisploeg tien minuten voor tijd opnieuw de leiding pakte. Hertog: ‘Die tweede treffer van AZ kwam niet als een verrassing. Zij hadden er in die fase recht op. Wij probeerden het nog wel in de slotfase, maar een gelijkspel was te veel van het goede geweest. Daarvoor hebben we vandaag gewoon niet goed genoeg verdedigd.’

AZ Onder 19 - Feyenoord Onder 19 2-1
52’ 1-0
70’ 1-1 Nigel Robertha
80’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Sinteur, Zwartjens, Knoester, Malacia; Smulder, Wehrmann (46’ Orkun Kökcü), Vicario (82’ Amadin); Ozan Kökcü (70’ Van den Ende), Vente en Robertha.

Feyenoord Onder 18 eenvoudig langs Fortuna Sittard
Feyenoord Onder 18 kende op Varkenoord een valse start tegen Fortuna Sittard Onder 19, maar herstelde zich al snel en rekende uiteindelijk eenvoudig af met de Limburgers: 4-1. ‘En als we beter waren omgesprongen met onze kansen, vooral in de tweede helft, dan had de score nog veel verder kunnen oplopen,’ concludeerde trainer Jan Gösgens.

Binnen de minuut pakten de bezoekers al de leiding uit een vrije trap. Na de vroege domper pakte Feyenoord snel het initiatief. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten en kwam ietwat gelukkig tot stand. Een vrije trap van ver van Dominykas Kubilinskas plofte zomaar in het doel. Voor rust zou Feyenoord ook nog op voorsprong komen uit een corner. Davy Kapteins kopbal werd nog gestopt, maar Mohamed Choukoud was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken.

In de tweede helft had Feyenoord niets meer te duchten van de tegenstander. Het was een kwestie van tijd voordat de Rotterdammers de score zouden gaan uitbouwen en dat gebeurde uiteindelijk ook. Feyenoord-doelman Wouter Beukers pakte in de 74ste minuut een vrije trap van Fortuna, trapte razendsnel uit op Robin Polley, die een duel won en vervolgens goed afrondde. Twee minuten later werd diezelfde Polley weer de diepte ingestuurd. Met een schot in de lange hoek zette hij zijn ploeg op 4-1, wat tevens de eindstand zou zijn.

Feyenoord Onder 18 - Fortuna Sittard Onder 19 4-1
1’ 0-1
15’ 1-1 Dominykas Kubilinskas
38’ 2-1 Mohamed Choukoud
74’ 3-1 Robin Polley
76’ 4-1 Robin Polley

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Blesgraaf, Van Mullem, Kaptein, Anez (63’ Tilborg); Buitenhek, Kubilinskas, Polley (85’ Roeleveld); Van Wetten, Choukoud en Van der Wilden (77’ Barberoglu.

Feyenoord Onder 17 boekt overtuigende zege in Groningen
Onder 17 heeft een goede overwinning behaald op FC Groningen Onder 17. De ploeg van trainer Cor Adriaanse maakte na rust het verschil in het noorden van het land. ‘Voor rust was het niet altijd even goed, maar na de pauze hebben we het vele malen beter gedaan,’ luidde het commentaar van de Feyenoord-coach.

Feyenoord stelde in de eerste helft vooral in balbezit teleur. Desondanks kregen de Rotterdamse bezoekers twee goede kansen, maar zowel Marouan Azarkan als Wouter Burger schoot niet met scherp. Na de pauze toonden de Feyenoorders zich wel productief en kwamen ze voetballend beter voor de dag. ‘We hadden bijvoorbeeld meer beweging in de diepte, waardoor we ook gevaarlijker werden,’ vertelde Adriaanse, die Benjamin Reemst (ziek) al in het eerste deel moest vervangen.

Simon Loshi opende, na een hoekschop van Lion Kalentjev, de score namens Feyenoord. Via Wouter Burger (kopbal), die een goede aanval via Achraf El Bouchataoui en Azarkan afrondde, werd het 0-2. Na de derde (individuele actie van El Bouchataoui) en vierde (doelpunt van Cheick Toure na goed drukzetten van Burger) Rotterdamse treffer, deed FC Groningen in de slotfase nog iets terug.

Aankomende woensdag wacht Feyenoord Onder 17 een nieuwe uitwedstrijd. De ploeg van Adriaanse gaat dan op bezoek bij ADO Den Haag.

FC Groningen Onder 17 - Feyenoord Onder 17 1-4
46’ 0-1 Simon Loshi
56’ 0-2 Wouter Burger
61’ 0-3 Achraf El Bouchataoui
65’ 0-4 Cheick Toure
75’ 1-4

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi, Geertruida, Wong-Si-Kwie, Smeulers (53’ Fetahi); El Bouchataoui, Reemst (33’ Kalentjev), Burger; Huijgen, Toure en Azarkan (66’ Yates).

Feyenoord Onder 16 wint topper tegen PSV
Feyenoord Onder 16 deed zaterdagmiddag uitstekende zaken in de strijd om de landstitel. In Eindhoven werd PSV Onder 16 met 1-2 verslagen. Met nog vier duels te gaan heeft de Rotterdamse koploper een voorsprong van vier punten op Ajax. ‘We hebben het helemaal in eigen hand,’ aldus trainer Edwin de Graaf. ‘We zullen er hard voor moeten werken, maar als we nog drie keer winnen zijn we er.’

Feyenoord begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en pakte al in de derde minuut de leiding via Naoufal Bannis, op aangeven van Jay den Haan. De bezoekers waren de baas op het veld, creëerden genoeg kansen om de score voor de pauze op te voeren, maar verzilverden die niet. PSV werd alleen af en toe gevaarlijk in de omschakeling en bij standaardsituaties. ‘Het was 0-1 bij rust, maar eigenlijk had het minimaal 0-3 moeten staan,’ zo vond De Graaf.

Wat niet lukte in de eerste helft, lukte wel al snel in de tweede: de voorsprong verdubbelen. Ezra Hoogenboom bracht Joshua Zirkzee in stelling met een lange bal. De spits van Feyenoord rondde vervolgens keurig af door zijn inzet subtiel over de keeper heen te tillen. Er was even geen vuiltje aan de lucht voor de Rotterdammers, tot de 55ste minuut. PSV maakte uit het niets de aansluitingstreffer.

De Graaf: ‘En vanaf dat moment werd het een moeilijke wedstrijd voor ons. PSV kreeg vertrouwen, werd ook gevaarlijk en wij moesten ook nog in de slotfase met tien man verder, nadat Cyrsencio Summerville zijn tweede gele kaart had gekregen. Maar we hielden gelukkig stand. Wel hadden we het onszelf veel makkelijker kunnen maken door het duel al voor rust te beslissen.’

PSV Onder 16 - Feyenoord Onder 16 1-2
3’ 0-1 Naoufal Bannis
44’ 0-2 Joshua Zirkzee
55’ 1-2

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Hoogenboom, Bogarde, Den Haan (80’ Hartman); De Mooij, Lake (73’ El Karbachi), Gündüz; Summerville, Zirkzee en Bannis.

Benauwde driepunter Feyenoord Onder 15 in stadsderby
Feyenoord Onder 15 heeft met een minimaal verschil afgerekend met Sparta Rotterdam Onder 15. Het team van oefenmeester Jeffrey Oost zegevierde met 1-0 dankzij een vroege goal van Abdel Belarbi, maar kreeg daarmee eigenlijk te veel.

De thuisploeg uit Rotterdam-Zuid ging nog wel wervelend van start. ‘We kwamen in de beginfase inderdaad enthousiast voor de dag,’ sprak Oost. ‘We maakten eigenlijk de gehele eerste helft goed gebruik van de ruimte achter de Sparta-defensie.’ Na twee minuten spelen opende Belarbi de score namens Feyenoord, nadat de bal plotseling voor zijn voeten was gekomen.

Na rust was Sparta duidelijk de bovenliggende ploeg. ‘Waar het voor rust 2-0 of 3-0 had kunnen staan, hadden zij de overhand in de tweede helft,’ vertelde Oost. ‘Sparta was gedreven en hongerig en wij lieten ons aftroeven in de duels. We waren telkens te laat.’ Feyenoord kwam na de pauze een aantal keren goed weg, maar de Spangenaren slaagden er uiteindelijk niet in om de gelijkmaker te produceren. Oost: ‘En daarmee zijn we goed weggekomen, want Sparta had minimaal een punt verdiend.’

Feyenoord Onder 15 - Sparta Rotterdam Onder 15 1-0
2’ 1-0 Abdel Belarbi

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Valk (60’ Esajas), Brugman, Van der Zeeuw; Zitman, Naujoks (40’ Papendrecht), Omgba; Maas (57’ Dalen), Belarbi en Kasius (36’ Deurloo).