''Kans is groot dat Wouter Burger profvoetballer wordt''

donderdag 20 april 2017 17:51 112.455 keer bekeken 121 reacties Pro Shots

Verschillende spelers uit de jeugdopleiding van Feyenoord tekende deze maand hun eerste profcontract bij de Rotterdamse club. Eén van die jeugdspelers was Wouter Burger, middenvelder van Feyenoord O17, die een droom werkelijkheid zag worden.

“Als je op die leeftijd zo'n contract aangeboden krijgt, dan zegt dat wel wat”, zegt vader Rien Burger tegenover het Algemeen Dagblad. “Een contract mag aangeboden worden op het moment dat iemand zestien jaar of ouder is. Op het moment dat Wouter dat werd, had hij de aanbieding binnen. Dat is heel bijzonder.”

“Een van zijn doelen was het halen van een contract”, vervolgt hij. “Maar dat het zo snel zou gaan, dat hadden we nog niet verwacht. Hij had eigenlijk gehoopt daar volgend jaar voor in aanmerking te komen. Het gaat allemaal in een stijgende lijn. Hij heeft eigenlijk nog geen tegenslag gehad, wat normaal gesproken altijd gebeurt. De groei is hij goed doorgekomen. En bij Feyenoord zijn ze heel positief over hem.”

Ook Radboud de Pender, oud-jeugdtrainer van Burger bij ZBVH, is lovend over hem. “Wouter was altijd bloedfanatiek, had een goede techniek en de wil om te winnen'', zegt De Pender. “Hij was ook eigenwijs. Altijd vragen wat het nut van een oefening was. Als je kijk op voetbal hebt, zie je binnen een minuut of iemand aanleg heeft. Nou, aanleg had hij.”

“Hoeveel potentie hij nog heeft? Kijk, alles moet natuurlijk nog veel verbeteren om zijn droom te realiseren, maar als je me vraagt hoe groot de kans is dat hij profvoetballer wordt, dan zeg ik honderd procent. Zijn gedrevenheid, zijn wil, zijn focus, zijn mindset, alles is erop gericht om in het stadion te spelen. Of dat de Kuip zal worden of bij NAC, ik heb stellig de overtuiging dat hij profvoetballer wordt."

 

Ontzettend blij en trots met m'n eerste contract bij Feyenoord !

Een bericht gedeeld door Wouter (@wouterb.10) op

Laatste headlines
121 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 46 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64051 leden - Op dit moment zijn 726 mensen actief, waarvan 307 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting