Vanaf seizoen 2018/19 videoscheids bij alle eredivisieduels

Vanaf seizoen 2018/19 videoscheids bij alle eredivisieduels

Vanaf het seizoen 2018/2019 wordt er bij iedere wedstrijd in de eredivisie gebruik gemaakt van een videoscheidsrechter. Dat liet Mike van der Roest, projectleider videoarbitrage van de KNVB weten aan de NOS. Tot die tijd wordt er vooral getest met het systeem met een arbiter buiten het veld.

''De FIFA heeft met alle voetbalbonden een traject afgesproken. Dat betekent tot en met 2018 testen. Tot die tijd zal er niets veranderen. Er wordt veel getest. Wij gaan volgend seizoen meer bekerwedstrijden doen. En vanaf seizoen 2018/2019 alle eredivisiewedstrijden.''

''Op internationaal niveau bij het jeugd-WK en de Confederations Cup. Daarna wordt er geëvalueerd en is het aan de FIFA en aan de spelregelcommissie IFAB. We zitten nu dus in een testperiode,'' aldus Van der Roest. In het huidige voetbaljaar werd de videoscheidsrechter al ingezet bij duels in de KNVB-Beker.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties