Feyenoorders laten kinderen stralen in Sophia

Feyenoorders laten kinderen stralen in Sophia

De selectie van Feyenoord heeft woensdagmiddag tientallen kinderen een onvergetelijke dag bezorgd. Tijdens het jaarlijkse bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis lieten de spelers en stafleden de kinderen voor even hun zorgen vergeten door een spelletje met hen te spelen, een selfie te maken of simpelweg een kort gesprekje met hen aan te knopen.

Overhandiging cheque
Dat deden de spelers nadat ze stuk voor stuk onder luid applaus op het podium waren geroepen. Ambassadeur Karim El Ahmadi betrad de zaal met een grote cheque in zijn handen, die hij overhandigde aan René Wijnen (afdeling chirurgie) en Carol Smit van de Stichting Vrienden van Sophia. Op de cheque prijkte het recordbedrag van € 34.740, dat werd opgehaald rond de wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag op 11 september 2016. De opbrengst is bestemd voor onderzoek bij kinderen met aangeboren afwijkingen.

Succeswensen
El Ahmadi vertelde trots te zijn dat hij namens Feyenoord opnieuw een mooi bedrag mocht schenken. ‘Het blijft mooi om dit goede doel te steunen,’ vertelde de middenvelder, die net als zijn medespelers in het Sophia veel succeswensen kreeg voor de laatste fase van het seizoen. ‘We gaan er alles aan doen om nog drie keer te winnen, ook voor jullie,’ vertelde El Ahmadi aan de kinderen, die via Sophia TV de wedstrijden van Feyenoord kunnen volgen.

Cadeautjes en selfies
Na de overhandiging van de cheque gingen de spelers in diverse groepjes met cadeaus langs op de diverse afdelingen. De kinderen die wel van hun kamer konden komen, mochten beneden in de centrale hal allerlei spelletjes doen met de Feyenoorders. Zij konden tegen hun ouders vertellen dat ze hadden getafelvoetbald met Tonny Vilhena en Renato Tapia, dat ze een quiz hadden gespeeld met Miquel Nelom en Justin Bijlow of dat ze een selfie hadden gemaakt met een van de andere Feyenoorders.

Gastpresentator Feyenoord TV
Voor de 16-jarige Niek Rademaker was de middag extra bijzonder. Hij was namelijk de gastpresentator van Feyenoord TV en interviewde op vakkundige wijze Jan-Arie van der Heijden, Bilal Basaçikoglu en Eljero Elia. Het door Niek gemaakte item is donderdagavond te zien in Feyenoord TV, dat om 18:50 uur wordt uitgezonden op FOX Sports 1.

Lees meer over
Justin Bijlow Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties