Feyenoord verbetert clubrecord op Eerste Paasdag

maandag 17 april 2017 12:45 125.865 keer bekeken 68 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

De 2-0 overwinning die Feyenoord zondag boekte op FC Utrecht betekent dat de ploeg ook na 31 speelronden koploper is van de Eredivisie. Daarmee verbeterde de ploeg op Eerste Paasdag een clubrecord, terwijl ook enkele spelers hun persoonlijke mijlpalen evenaarden of aanscherpten.

Feyenoord blijft bovenaan
Door de zege op FC Utrecht staat Feyenoord inmiddels al 253 dagen aan kop van de Eredivisie. Nooit eerder stond de club zoveel dagen onafgebroken bovenaan de ranglijst. Het vorige record stamt uit het seizoen 1998-1999, toen Feyenoord 250 dagen achter elkaar de Eredivisie aanvoerde. Feyenoord staat al sinds speelronde één, toen met 0-5 van FC Groningen werd gewonnen, bovenaan.

Toornstra blijft scoren
Jens Toornstra scoorde zondag voor de vijfde thuiswedstrijd op rij en tekende voor de zesde keer dit seizoen voor de openingsgoal in een thuisduel. Zijn 1-0 tegen FC Utrecht betekende bovendien zijn veertiende treffer van het seizoen, waarmee hij zijn persoonlijke record van meeste treffers in één seizoen weer wat verder aanscherpte. Wat opvallend blijft: Toornstra maakte al zijn treffers in De Kuip.

Evenaring voor Elia
Met een schitterende knal gooide Eljero Elia zondag het duel met Utrecht op slot. Het was al weer zijn negende goal van het seizoen, waarmee hij nu één keer vaker doel heeft getroffen dan in zijn eerste seizoen bij Feyenoord. Met zijn doelpunt evenaarde hij bovendien zijn persoonlijke record uit het seizoen 2008-2009, toen hij bij FC Twente eveneens negen keer het net vond in de Eredivisie.

Tiende thuiszege
De overwinning op FC Utrecht was de tiende thuiszege op rij voor Feyenoord. Het is de beste serie sinds de periode oktober 2002 – augustus 2003. Toen werden vijftien thuisduels op rij in winst omgezet.

Clean sheets
Brad Jones wist zondag voor de tweede thuiswedstrijd op rij de nul te houden. Daarmee komt het totaal aantal ‘clean sheets’ dit seizoen op zestien, wat betekent dat Feyenoord in meer dan de helft van de Eredivisieduels geen goal hoefde te incasseren. Het recordaantal ‘clean sheets’ van twintig is met nog drie wedstrijden te gaan inmiddels buiten bereik.

Botteghin in de basis
Eric Botteghin voert ook na zondag nog altijd een bijzonder lijstje aan. De verdediger is samen met Justin Hoogma (Heracles Almelo) en Dario Dumic (N.E.C.) de enige veldspeler in de Eredivisie die dit seizoen nog geen minuut miste. Daarmee is Botteghin hard op weg om zijn persoonlijk record te evenaren. Namens FC Groningen speelde hij in de seizoenen 2013-2014 en 2014-2015 namelijk alle competitieduels. 

Laatste headlines
68 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 13 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64050 leden - Op dit moment zijn 846 mensen actief, waarvan 368 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting