Feyenoord Onder 18 verliest van efficiënter AFC

Feyenoord Onder 18 is zaterdagmiddag zonder punten huiswaarts gekeerd uit Amsterdam. De ploeg van trainer Jan Gösgens verloor met 3-2 van AFC Onder 19 en dat had niet gehoeven, zo was de conclusie na afloop. ‘Op basis van de tweede helft hadden we minimaal een gelijkspel verdiend, maar AFC was vandaag veel efficiënter,’ aldus Gösgens.

Het spel van Feyenoord voor de rust was ondermaats, vooral in verdedigend opzicht. De thuisploeg profiteerde al na zes minuten optimaal van de weifelende Rotterdamse defensie: 1-0. ‘Daarna kwamen we wel iets beter in ons spel en kregen we een aantal kansen,’ zo zag Gösgens. Daarvan werd er één via een strafschop benut door Mohamed Choukoud, nadat Alex Bangura was neergehaald. Feyenoord kon echter niet niet doordrukken en moest vlak voor de pauze, in de veertigste minuut, opnieuw een treffer incasseren. ‘We waren gewoon niet agressief genoeg in de eerste helft, leverden te weinig strijd,’ concludeerde Gösgens.

Met drie verse krachten ging een feller spelend Feyenoord na de kantenwisseling op zoek naar de gelijkmaker. Die zou al vrij snel vallen van de voet van opnieuw Choukoud, op aangeven van Bangura. De bezoekers kregen vervolgens nog meer mogelijkheden, maar verzilverden die niet. Dat deed AFC wél, bij de eerste de beste kans na rust in de 68ste minuut. Feyenoord moest voor de derde keer in de achtervolging, drong nog aan, maar een derde Rotterdamse treffer zou niet meer vallen. Gösgens: ‘Te veel spelers hebben vooral in de eerste helft geen voldoende gehaald. Na de rust was het spel beter. De wisselspelers leverden ook een positieve bijdrage, maar al met al was het helaas niet genoeg voor een goed resultaat.’

AFC Onder 19 - Feyenoord Onder 18 3-2
Scoreverloop:
6’ 1-0
12’ 1-1 Mohamed Choukoud (strafschop)
40’ 2-1
56’ 2-2 Mohamed Choukoud
68’ 3-2

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Elmensdorp (46’ Blesgraaf), Van den Ende (46’ Van Mullem), Kaptein (77’ Tilborg), Anez; Van Wetten, Kubilinskas (46’ Polley), Roeleveld; Vicario (60’ Van der Wilden), Choukoud en Bangura.