''Kongolo wil graag weg. Hij heeft een plan, zegt hij dan''

vrijdag 14 april 2017 05:23 172.280 keer bekeken 314 reacties Pro Shots

Feyenoord-clubwatcher Iwan van Duren ziet de contractverlenging van Rick Karsdorp als een belangrijk signaal. "Dat betekent dat Feyenoord het heel goed voor elkaar heeft. Er is veel kritiek op Martin van Geel, maar hij doet zelden onlogische dingen. Als ze de Champions League zouden halen, dan wordt het voor Karsdorp nog een stuk interessanter om te blijven. Hij krijgt een beter contract, een betere vergoeding en op het moment dat hij gaat, en dat kan nog steeds deze zomer zijn, dan kun je veel meer geld vragen. Het is voor beide partijen een hele goede zet."

Tegenover VI-Radio vertelt Van Duren daarnaast over de problemen waarmee Martin van Geel op dit moment worstelt. "Waar sta je volgend jaar? Sta je in de Champions League met een zak vol geld en wil je dan ook een bredere selectie, of word je dit seizoen tweede of derde en moet je verder met hetzelfde budget? Dat is heel moeilijk om mee te onderhandelen met spelers. De Champions League is een reden om te blijven, maar je kunt jezelf nu nog niet inrichten op de Champions League."

Van Duren geeft vrij veel prijs wat betreft de spelers die zullen gaan of blijven. "Belangrijkste is natuurlijk: gaat Kuyt door of niet? Elia weet nog niet wat hij wil gaan doen. Jorgensen is fantastisch, die is voor vijf jaar vastgelegd, die wil sowieso blijven. Botteghin ook, El Ahmadi ook. Van Jones is al sinds februari duidelijk dat hij mag blijven, maar hij weet zelf ook niet wat hij wil. Kongolo wil graag weg. Hij heeft een plan, zegt hij dan. Die heeft het voor zichzelf al uitgedokterd, dus die zal gaan. Dan zul je op links iemand moeten zoeken. Of je moet zo gek zijn dat je nog doorgaat met Nelom, maar die wil zelf eigenlijk ook weg. De as blijft wel staan. Je hebt Vermeer, Botteghin, Van der Heijden, El Ahmadi en Jorgensen: dat is de ruggegraat van je team. Berghuis zal waarschijnlijk wel gaan."

De prestaties van Feyenoord van het afgelopen seizoen zorgen niet voor een stormloop aan spelersmakelaars. "Feyenoord is een heel sterk collectief, maar het is niet dat iedereen in de rij staat voor die spelers. Bij Feyenoord is de laatste grote verkoop lang geleden, maar er zijn niet veel spelers waarvan je denkt 'daar staat iedereen om te springen'."

Hoe het seizoen ook afloopt: Feyenoord wil sowieso van een aantal spelers af. "Vejinovic natuurlijk: een dure aankoop die keer op keer laat zien dat hij niet met de druk om kan gaan. Gustafson zien we nooit meer en dat is ook geen toeval: daar is van Bronckhorst duidelijk klaar mee. Als er met Jorgensen iets gebeurt, dan moet je daar iemand achter hebben en het is inmiddels wel duidelijk dat Kramer dat niveau niet aan kan. Prima pinchhitter, maar in een wedstrijd is het verval dan veel te groot. Dan zou ik vermoeden dat Feyenoord op zoek gaat naar een andere centrumspits en afstand doet van Kramer."

Laatste headlines
314 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 109 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64420 leden - Op dit moment zijn 281 mensen actief, waarvan 156 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting