Feyenoord O17 onderuit in mini-Klassieker

Feyenoord O17 onderuit in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 17 heeft dinsdagmiddag zijn meerdere moeten erkennen in Ajax Onder 17. Op Varkenoord werd met 0-2 verloren van de koploper in de Eredivisie. 'Een verdiende nederlaag,' reageerde trainer Cor Adriaanse. 'We zijn gewoon niet aan voetballen toegekomen, zeer teleurstellend.'

Ajax zette de thuisploeg meteen vast. De Rotterdammers waren veroordeeld tot het loeren op de counter. 'We konden niet onder die druk uit voetballen,' zo zag Adriaanse. 'We verloren te veel duels en creëerden amper kansen.' De bezoekers voetbalden op hun beurt gemakkelijker, al leidde het overwicht niet per se tot grote mogelijkheden voor de Amsterdammers.

Na de pauze bleef Ajax de bovenliggende partij. In de 44ste minuut profiteerde het optimaal van te veel ruimte geboden achterin bij Feyenoord. 'Ajax bleef er kort op zitten, waardoor we gewoon weinig grip op het duel kregen,' aldus Adriaanse. Tot overmaat van ramp werd de achterstand een kwartier voor tijd ook nog verdubbeld, nadat er bij een hoekschop voor Ajax vrij kon worden ingekopt.

Feyenoord probeerde vervolgens nog opportunistischer te gaan spelen door de lange bal te hanteren, maar slaagde er dan niet in de tweede bal te veroveren. Adriaanse: 'En dan blijft er gewoon weinig over om je aan vast te klampen. Natuurlijk hadden we meer van verwacht van deze wedstrijd, maar we kwamen deze wedstrijd echt tekort.'

Scoreverloop
42' | 0-1 | Ekkelenkamp
64' | 0-2 | Ekkelenkamp

Opstellingen
Feyenoord: Van Leeuwen, Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Burger, Kokcu; Huijgen, Touré en Amadin.
Ajax: Reiziger, Maduro, Gelderen, Botman, Dest, Aberkane, Sint, Maduro, De la Vega, Ekkelenkamp, Gravenberch.

Wissels
Feyenoord: Koorevaar (k), Wong-Si-Kwie, Fetahi, Kalentjev, Azarkan, Reemst en Zirkzee.
Ajax: Raatsie, Margaret, Farcas, Brobbey, Maddy, Musampa.

Feyenoord O17 onderuit in mini-Klassieker

Feyenoord O17 onderuit in mini-Klassieker

Feyenoord O17 onderuit in mini-Klassieker
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties