Vente redt een punt voor Feyenoord 2 tegen ADO Den Haag

Feyenoord 2 heeft woensdag de koppositie in Reservecompetitie poule A niet kunnen overnemen van sc Heerenveen 2. De Rotterdammers namen het in het Kyocera Stadion op tegen ADO Den Haag 2, maar wisten niet te winnen. Na twee keer op een achterstand gekomen te zijn, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

De Rotterdamse beloften bepaalden het spel in de eerste helft van de wedstrijd. Het resulteerde in enkele afstandsschoten van Bart Sinteur en Marko Vejinovic, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer Roy Makaay niet. Halverwege de eerste helft opende de Hagenaars de score na zeer zwak verdedigend werk van de Feyenoord-defensie.

Via Marko Vejinovic kwam Feyenoord 2 in de tweede helft weer op gelijke hoogte. ADO-doelman Rody de Boer ving een terugspeelbal, waardoor de bezoekers een indirecte vrije trap kregen. Wessel Dammers legde de bal klaar voor Vejinovic, waarna hij hard binnenschoot: 1-1. Kort na de gelijkmaker wist de thuisploeg opnieuw te scoren. Dit keer was het Delano Ladan die vanuit een hoekschop binnen kopte.

Toch stonden de Rotterdammers na negentig minuten niet met lege handen. In de slotfase van het duel passde Vejinovic de bal op de rand van het zestienmetergebied naar Dylan Vente. De spits nam de bal aan, zette zijn tegenstander op het verkeerde been en rondde knap af: 2-2. Door het gelijke spel bedraagt de achterstand van Feyenoord 2 op koploper sc Heerenveen 2 één punt.

ADO Den Haag 2 - Feyenoord 2 (2-2)

'30 1-0 Tom Trubull
’60 1-1 Marko Vejinovic
’68 2-1 Delano Ladan
’89 2-2 Dylan Vente

Opstelling
ADO Den Haag 2: De Boer; David, Beugelsdijk, Van Schaik, Tamata; El Mahdioui, Trybull, Schouten; Ladan, Fernandez, Wolters.
Feyenoord 2: Vermeer; Hamer, Dammers, Kongolo, Woudenberg; Vejinovic, Janga, Sinteur; Hansson, Vente en Robertha.