Van Bronckhorst: ''We maken het ons onnodig moeilijk''

Van Bronckhorst: ''We maken het ons onnodig moeilijk''

Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg vanaf de reservebank knap terugkomen na een 2-0 achterstand. Steven Berghuis wist PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart tweemaal te verschalken. De Rotterdammers gingen op zoek naar de derde treffer, maar die viel niet.

“De start was natuurlijk niet hoe het moet”, zegt de trainer tegenover Fox Sports. “Op zo’n moment loop je vroeg achter de feiten aan. Het was moeilijk om terug te komen, maar dat doen we wel. Dan hebben we nog een halfuur om de winnende treffer te maken. Een aantal keer valt de bal dan niet goed.”

“Het is moeilijk om te zeggen waar het precies aan ligt”, vervolgt hij. “Feit is dat we niet goed beginnen. Dat moet uit ons spel want we maken het ons onnodig moeilijk. Ons spel was moeizaam, dat is een understatement. Het is knap hoe het team zich heeft teruggevochten maar het is helaas niet goed genoeg geweest.”

De trainer kon niet beschikken over topscorer Nicolai Jorgensen. “Toen de spelers naar binnen kwamen na de warming-up hoorde ik dat Nicolai hetzelfde voelde wat hij ook tegen Ajax voelde. Het is dan niet goed om een het risico te nemen om hem toch te laten spelen.”

“Er zijn nog vier wedstrijden te spelen en de voorspong is nog maar één punt. Deze wedstrijd kan cruciaal zijn. Volgende week moeten we weer vol aan de bak tegen FC Utrecht.”

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties