MATCHDAY! PEC Zwolle - Feyenoord

MATCHDAY! PEC Zwolle - Feyenoord

Feyenoord hoopt zondag voor het eerst na vier seizoenen weer eens een uitwedstrijd te winnen tegen PEC Zwolle en op die manier een volgende stap te zetten in de titelrace. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst tankte afgelopen woensdag vertrouwen door tegen Go Ahead Eagles de grootste overwinning (8-0) in dertig jaar tijd te boeken.

Teamnieuws
Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft goede hoop dat Nicolai Jørgensen en Terence Kongolo zondag hun rentree kunnen maken na blessures. Tonny Vilhena is in elk geval weer inzetbaar nadat hij twee wedstrijden schorsing heeft uitgezeten. Rick Karsdorp en Bilal Basaçikoglu ontbreken tegen PEC Zwolle, beide spelers zijn nog niet fit.

PEC Zwolle beschikt voor de wedstrijd tegen Feyenoord over een nagenoeg fitte selectie, al ontbreekt spits Nicolai Brock-Madsen wegens een schorsing.

De kijk van de hoofdtrainers
Feyenoord reist volgens Van Bronckhorst met vertrouwen naar Zwolle. ‘De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen woensdag heeft ons goed gedaan,’ zegt de trainer. ‘Zondag hopen we opnieuw drie punten te pakken. We spelen op kunstgras, maar daar bereiden we ons niet op een andere manier op voor.’

PEC Zwolle hoopt zich zondag te revancheren van de 2-1 nederlaag die afgelopen donderdag werd geleden tegen Roda JC Kerkrade. ‘De kater is groot,’ vertelde trainer Ron Jans een dag na die wedstrijd. ‘We hebben het ongelooflijk laten liggen tegen Roda. Daardoor staat er veel druk op de wedstrijd tegen Feyenoord. Zij hebben de punten nodig, maar wij ook. Feyenoord speelt hier niet graag op het kunstgras. Er liggen zeker mogelijkheden voor ons.’

Vorm
Feyenoord boekte afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles de grootste overwinning van dit seizoen: 8-0. Daarmee revancheerde de ploeg zich voor de 2-1 nederlaag die in het voorgaande weekend was geleden tegen Ajax. De voorsprong op de ranglijst ten opzichte van de Amsterdammers bedraagt nog altijd drie punten, terwijl Feyenoord bovendien beschikt over een beter doelsaldo.

Na de nederlaag die PEC Zwolle donderdag leed op bezoek bij Roda JC raakte de ploeg het uitzicht op de play-offs om Europees voetbal kwijt. Ondertussen bedraagt het gat met de nummer zestien op de ranglijst nog maar vijf punten.

Historie
PEC Zwolle en Feyenoord troffen elkaar zestien keer eerder in de Eredivisie. Feyenoord kwam zeven keer als sterkste uit de strijd, maar de laatste vier uitwedstrijd tegen PEC Zwolle gingen allemaal verloren.

PEC Zwolle – Feyenoord
Zondag 9 april 2017 om 14:30 uur in het MAC³PARK Stadion
Scheidsrechter: Blom

Laatste ontmoetingen

Uit
14/02/2016 PEC Zwolle – Feyenoord 3-1
17/05/2015 PEC Zwolle – Feyenoord 3-0
04/08/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 2-1
17/02/2013 PEC Zwolle – Feyenoord 3-2
28/09/2003 FC Zwolle – Feyenoord 0-3

Thuis
20/11/2016 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0
27/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0
24/09/2015 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB beker)
01/11/2014 Feyenoord – PEC Zwolle 2-0
21/12/2013 Feyenoord – PEC Zwolle 3-0

Lees meer over
Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties