Ochtendjournaal: Feyenoord is afgeblust door zijn eigen wapens

maandag 3 april 2017 09:15 91.935 keer bekeken 254 reacties Pro Shots

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. De maandag na de verloren wedstrijd tegen Ajax (2-1) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten. 

Volgens de Volkskrant is er geen reden tot paniek bij de Rotterdammers. Feyenoord heeft weliswaar een flinke tik opgelopen in de Arena, maar volgens de krant zal het drukke programma van Ajax, Feyenoord alsnog kampioen maken. Maar over de wedstrijd zelf is de krant gedecideerd: “Zelden werd Feyenoord zo overklast als zondag in de kolkende Arena.” Door de schorsing van Vilhena en de blessures van basiskrachten Kongolo en Elia moest Feyenoord al met een plan B aantreden. Na tien minuten verloor het ook nog clubtopscorer Jorgensen en stond het met 1-0 achter. Het had er alle schijn van dat de voetbalgoden Feyenoord verboden had een goed resultaat te halen in Amsterdam. Maar dat heeft de Rotterdamse volksclub vooral aan zichzelf te danken.

“Rotterdam vreest”, kopt de Telegraaf vandaag. De krant is van mening dat Feyenoord geen schim was van de ploeg die het hele seizoen al bovenaan staat. Juist op het vlak waar de Rotterdammers in uitblinken; het mentale aspect, ontbrak in Amsterdam. De schorsingen en blessures waar de Rotterdammers in de nadagen van de competitie mee kampen, moet volgens de krant geen excuses zijn voor de wanprestatie die Feyenoord leverde in de Klassieker.

De vraag is voor hoe lang Feyenoord neer is. De titelfavoriet kreeg een aantal flinke klappen te verwerken van de aartsrivaal, maar het is (nog) niet knock-out, schrijft het Algemeen Dagblad. Na afloop van de verloren Klassieker haalde Michiel Kramer, als reactie op de vraag of zijn late treffer het gevaar dat Ajax nadert qua doelsaldo had weggenomen, zijn schouders op. Een bekend beeld van de lange spits, maar wel een die passend is bij het beeld van de wedstrijd. Vanaf minuut 1 was werd dit Feyenoord afgetroefd. Natuurlijk was de beslissing van Björn Kuipers te betwisten om op dat moment een vrije trap toe te kennen, maar dat mocht geen excuses zijn voor de wanprestatie van de Rotterdammers. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had immers nog 89 minuten de tijd om nog iets van de wedstrijd te maken, maar het werd nooit een echte wedstrijd.

Toenemende bibbers in Rotterdam en nieuwe hoop in Amsterdam. Een korte analyse van de wedstrijd van gisteren, schrijft Trouw vandaag. Feyenoord blijkt toch niet zo onwankelbaar als extern en stiekem toch ook intern werd gedacht. Feyenoord is nog steeds de favoriet om kampioen te worden, maar de ploeg van Giovanni van Bronckhorst werd afgeblust door zijn eigen wapens. Het wegvallen van Vilhena, Kongolo en Jorgensen woog bij Feyenoord zwaarder dan het uitvallen van aanvallers Dolberg en Younes bij Ajax. Dat geeft meteen ook het verschil weer tussen een club die voor het eerst in 18 jaar kampioen kan worden en een club die elk jaar om de titel strijdt. Met de basis elf kun je een heel eind komen, maar de bank maakt je kampioen. 

Gerelateerd nieuws
254 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 88 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73909 leden - Op dit moment zijn 640 mensen actief, waarvan 193 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved