UPDATE | KNVB houdt vast aan competitieprogramma

UPDATE | KNVB houdt vast aan competitieprogramma

Terwijl Feyenoord zijn wonden likt en woensdag alweer aan de bak kan tegen degradatiekandidaat Go Ahead Eagles, wordt bij de rivaal al vooruit gekeken naar de andere topper die nog rest voor de Eredivisie: PSV-Ajax.

Oud-Feyenoorder Peter Bosz opperde gisteren na de gewonnen wedstrijd tegen de Rotterdammers al dat het, met het oog op de Europa-League verplichtingen van Ajax, een goed idee zou zijn om de wedstrijd van zondag 23 april te verschuiven naar maandag 24 april. Eerder deed de Ajax-trainer al een soortgelijk verzoek, dat betrof het duel met NEC van aanstaande zaterdag. Dat verzoek werd echter afgeslagen door de KNVB.

In een reactie op het verzoek van Bosz reageerde de KNVB als volgt: "Wat ons betreft is dat altijd bespreekbaar. Alleen zijn daar meerdere partijen bij betrokken. Ook PSV, de lokale overheid van Eindhoven en de zendgemachtigde hebben daar een stem in. Er is in eerste instantie natuurlijk een planning neergelegd waarmee alle betrokkenen hebben ingestemd", valt te lezen in de Telegraaf.

Tot op heden van Ajax is er nog geen officieel verzoek ingediend, maar gezien het drukke programma is het niet ondenkbaar dat dit op korte termijn zal gebeuren.

Update 12:20: Eredivisieduel PSV - Ajax blijft op zondag 23 april.
De KNVB heeft met de clubs afspraken gemaakt over het competitieprogramma, en daar wordt aan vastgehouden. Het verzetten van een topwedstrijd verlangt een organisatie van clubs, politie, burgemeesters.

Er is op deze korte termijn geen ruimte om aan zo'n verzoek mee te werken. Ook speelt mee dat fans van beide clubs deze wedstrijd omcirkeld in hun agenda hebben staan. Verplaatsen op korte termijn zou betekenen dat veel fans niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties