Elia begint op de bank, Kongolo en Bilal niet inzetbaar

Elia begint op de bank, Kongolo en Bilal niet inzetbaar

Feyenoord kan zondag gewoon beschikken over Eljero Elia. De aanvaller is voldoende hersteld van een blessure aan zijn enkel. De Klassieker komt wel te vroeg voor Terence Kongolo en Bilal Başaçıkoğlu. Dit laat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst weten op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Ajax.

Feyenoord-aanvaller Elljero Elia begint echter niet in de basis. ''De blessure is weg, er is geen risico meer. Hij heeft alleen de laatste weken weinig kunnen trainen,'' zegt Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond. Ook Tonny Vilhena is niet inzetbaar in de Klassieker. De middenvelder werd afgelopen donderdag door de Commissie van Beroep van de KNVB geschorst voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

''Het is jammer dat Tonny er niet bij kan zijn,’ zei Van Bronckhorst. ''Voor Tonny is de afgelopen periode anders geweest dan normaal. Er is veel op hem afgekomen, dat doet wat met je. Natuurlijk wil hij graag spelen, maar de komende twee wedstrijden kan dat niet.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties