KNVB komt met verklaring in zaak-Vilhena

KNVB komt met verklaring in zaak-Vilhena

De commissie van beroep bestraft Tonny Vilhena met een uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk (met een proeftijd van één jaar). Er wordt bewezen geacht dat de middenvelder van Feyenoord in de wedstrijd Sparta-Feyenoord op 5 maart een elleboogstoot uitdeelde.

''De commissie van beroep oordeelt, net als de tuchtcommissie, dat er sprake was van voorwaardelijke opzet. Vilhena zwaaide toen hij omhoog sprong met zijn elleboog naar achter, terwijl hij kon weten dat hij een speler van Sparta hard in het gezicht zou kunnen raken, wat ook is gebeurd,'' schrijft de KNVB op haar website.

De aanklager betaald voetbal willde Tonny Vilhena eerder voor vier wedstrijden schorsen, waarvaan één voorwaardelijk. ''De straf valt één wedstrijd lager uit dan het oordeel van de tuchtcommissie, omdat de commissie van beroep de ernst van de overtreding anders waardeerde,'' aldus de voetbalbond.

Volgens het Algemeen Dagblad is Tonny Vilhena behoorlijk aangeslagen na het horen van de schorsing. De middenvelder en Feyenoord verklaarde gisteren al dat ze het gevoel hadden 'dat Vilhena hoe dan ook gestraft moet worden'. Opnieuw beroep aantekenen is zinloos.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties